latinica | english
Вести

Oбавештење о пријемном испиту за упис на Војну академијуСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеОбука војних пилота и кадета на Аеродрому МораваСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Учешће кадета Војне академије на "Електријади 2019"

Учешће кадета Војне академије на "Електријади 2019"

Кадети Војне академије учествовали су на 59. Електријади која је ове године у периоду од 18.05. до 23.05.2019. године одржана у Сунчевом брегу у Републици Бугарској.

Међународни сусрети студената електротехнике, познатији као "Електријада", традиционално се одржавају већ више од пола века  и представљају највећи годишњи скуп студената електротехнике у Европи. 

Ове године учествовало је око 1500 студената електротехнике из наше земље, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Македоније.  

На 59. Електријади одржана су бројна такмичења у знању и спорту где су се кадети такмичили у индивидуалној и екипној конкуренцији.

Екипу Војне академије предводили су наставници из катедре Војноелектронског инжењерства пуковник доц. др Даворни Миклуц, дипл. инж. и пуковник доц. др Бојан Милановић, дипл. инж. 

На такмичењу у знању из предмета Аутоматика екипа Војне академије освојила је треће место и бронзану медаљу. У саставу екипе били су кадеткиња Анђела Богојевић, кадет Милан Светозаревић и кадет Давор Холендер.

На спортском такмичењу у дисциплини крос, кадет Младен Живковић освојио је прво место у појединачној конкуренцији, док је екипа Војне академије у екипној конкуренцији такође била прва и освојила је златну медаљу.

Својим учешћем кадети Војне академије су приказали знање и умеће у више научних и спортских дисциплина и на прави начин су репрезентовали Војну академију и Универзитет одбране.

Овим такмичењем започет је циклус учешћа кадета Војне академије на смотрама међународног карактера. 

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна