Учешће кадета Војне академије на "Електријади 2019"

Кадети Војне академије учествовали су на 59. Електријади која је ове године у периоду од 18.05. до 23.05.2019. године одржана у Сунчевом брегу у Републици Бугарској.

Међународни сусрети студената електротехнике, познатији као "Електријада", традиционално се одржавају већ више од пола века  и представљају највећи годишњи скуп студената електротехнике у Европи. 

Ове године учествовало је око 1500 студената електротехнике из наше земље, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Македоније.  

На 59. Електријади одржана су бројна такмичења у знању и спорту где су се кадети такмичили у индивидуалној и екипној конкуренцији.

Екипу Војне академије предводили су наставници из катедре Војноелектронског инжењерства пуковник доц. др Даворни Миклуц, дипл. инж. и пуковник доц. др Бојан Милановић, дипл. инж. 

На такмичењу у знању из предмета Аутоматика екипа Војне академије освојила је треће место и бронзану медаљу. У саставу екипе били су кадеткиња Анђела Богојевић, кадет Милан Светозаревић и кадет Давор Холендер.

На спортском такмичењу у дисциплини крос, кадет Младен Живковић освојио је прво место у појединачној конкуренцији, док је екипа Војне академије у екипној конкуренцији такође била прва и освојила је златну медаљу.

Својим учешћем кадети Војне академије су приказали знање и умеће у више научних и спортских дисциплина и на прави начин су репрезентовали Војну академију и Универзитет одбране.

Овим такмичењем започет је циклус учешћа кадета Војне академије на смотрама међународног карактера. 

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: office@va.mod.gov.rs