ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Učešće kadeta Vojne akademije na "Elektrijadi 2019"

Učešće kadeta Vojne akademije na "Elektrijadi 2019"

Kadeti Vojne akademije učestvovali su na 59. Elektrijadi koja je ove godine u periodu od 18.05. do 23.05.2019. godine održana u Sunčevom bregu u Republici Bugarskoj.

Međunarodni susreti studenata elektrotehnike, poznatiji kao "Elektrijada", tradicionalno se održavaju već više od pola veka  i predstavljaju najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Evropi. 

Ove godine učestvovalo je oko 1500 studenata elektrotehnike iz naše zemlje, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije.  

Na 59. Elektrijadi održana su brojna takmičenja u znanju i sportu gde su se kadeti takmičili u individualnoj i ekipnoj konkurenciji.

Ekipu Vojne akademije predvodili su nastavnici iz katedre Vojnoelektronskog inženjerstva pukovnik doc. dr Davorni Mikluc, dipl. inž. i pukovnik doc. dr Bojan Milanović, dipl. inž. 

Na takmičenju u znanju iz predmeta Automatika ekipa Vojne akademije osvojila je treće mesto i bronzanu medalju. U sastavu ekipe bili su kadetkinja Anđela Bogojević, kadet Milan Svetozarević i kadet Davor Holender.

Na sportskom takmičenju u disciplini kros, kadet Mladen Živković osvojio je prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji, dok je ekipa Vojne akademije u ekipnoj konkurenciji takođe bila prva i osvojila je zlatnu medalju.

Svojim učešćem kadeti Vojne akademije su prikazali znanje i umeće u više naučnih i sportskih disciplina i na pravi način su reprezentovali Vojnu akademiju i Univerzitet odbrane.

Ovim takmičenjem započet je ciklus učešća kadeta Vojne akademije na smotrama međunarodnog karaktera. 

HorSeparator
Konkurs za izbor najbolje besede na temu "Čast je naša imovina"
Prijava aranžmana na 51. SP Kopanik, zimska sezona 2019/2020. godine
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna