ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Učešće kadeta Vojne akademije na "Elektrijadi 2019"

Učešće kadeta Vojne akademije na "Elektrijadi 2019"

Kadeti Vojne akademije učestvovali su na 59. Elektrijadi koja je ove godine u periodu od 18.05. do 23.05.2019. godine održana u Sunčevom bregu u Republici Bugarskoj.

Međunarodni susreti studenata elektrotehnike, poznatiji kao "Elektrijada", tradicionalno se održavaju već više od pola veka  i predstavljaju najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Evropi. 

Ove godine učestvovalo je oko 1500 studenata elektrotehnike iz naše zemlje, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije.  

Na 59. Elektrijadi održana su brojna takmičenja u znanju i sportu gde su se kadeti takmičili u individualnoj i ekipnoj konkurenciji.

Ekipu Vojne akademije predvodili su nastavnici iz katedre Vojnoelektronskog inženjerstva pukovnik doc. dr Davorni Mikluc, dipl. inž. i pukovnik doc. dr Bojan Milanović, dipl. inž. 

Na takmičenju u znanju iz predmeta Automatika ekipa Vojne akademije osvojila je treće mesto i bronzanu medalju. U sastavu ekipe bili su kadetkinja Anđela Bogojević, kadet Milan Svetozarević i kadet Davor Holender.

Na sportskom takmičenju u disciplini kros, kadet Mladen Živković osvojio je prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji, dok je ekipa Vojne akademije u ekipnoj konkurenciji takođe bila prva i osvojila je zlatnu medalju.

Svojim učešćem kadeti Vojne akademije su prikazali znanje i umeće u više naučnih i sportskih disciplina i na pravi način su reprezentovali Vojnu akademiju i Univerzitet odbrane.

Ovim takmičenjem započet je ciklus učešća kadeta Vojne akademije na smotrama međunarodnog karaktera. 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna