latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна /

Учешће кадета Војне академије на "Електријади 2019"

Кадети Војне академије учествовали су на 59. Електријади која је ове године у периоду од 18.05. до 23.05.2019. године одржана у Сунчевом брегу у Републици Бугарској.

Међународни сусрети студената електротехнике, познатији као "Електријада", традиционално се одржавају већ више од пола века  и представљају највећи годишњи скуп студената електротехнике у Европи.

Ове године учествовало је око 1500 студената електротехнике из наше земље, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Македоније.

На 59. Електријади одржана су бројна такмичења у знању и спорту где су се кадети такмичили у индивидуалној и екипној конкуренцији.

Екипу Војне академије предводили су наставници из катедре Војноелектронског инжењерства пуковник доц. др Даворни Миклуц, дипл. инж. и пуковник доц. др Бојан Милановић, дипл. инж.

На такмичењу у знању из предмета Аутоматика екипа Војне академије освојила је треће место и бронзану медаљу. У саставу екипе били су кадеткиња Анђела Богојевић, кадет Милан Светозаревић и кадет Давор Холендер.

На спортском такмичењу у дисциплини крос, кадет Младен Живковић освојио је прво место у појединачној конкуренцији, док је екипа Војне академије у екипној конкуренцији такође била прва и освојила је златну медаљу.

Својим учешћем кадети Војне академије су приказали знање и умеће у више научних и спортских дисциплина и на прави начин су репрезентовали Војну академију и Универзитет одбране.

Овим такмичењем започет је циклус учешћа кадета Војне академије на смотрама међународног карактера. 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна