ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

Učešće kadeta Vojne akademije na 21. Zokijevoj regati

Memorijalna jedriličarska regata posvećena majoru Zoranu Radosavljeviću, pilotu 127. lovačke avijacijske eskadrile "Vitezovi" Vojske Jugoslavije, koji je poginuo u odbrani otadžbine 26. marta 1999. godine, završena je dana 26.05.2019. godine, nakon dvodnevnog takmičenja u nekoliko klasa i kategorija.

Ove godine, regatno polje oba dana bilo je na Dunavu, a više od 80 učesnika, nadmetalo se u klasama "optimist", "laser 4.7", "laser radijal", "laser standard", "mikro" i "krstaš".

Kadeti Vojne akademije, rod rečnih jedinica, Jelena Paunović i Uroš Kostić, članovi su pobedničke ekipe u klasi "mikro". Za Jelenu ovo je drugo, a za Uroša treće učešće na Zokijevoj regati. Kako kažu, jedrenjem su počeli da se bave od kada su upisali Vojnu akademiju i čast im je što su učestvovali na regati.

 

 

Memorijalna jedriličarska regata "Zoran Radosavljević" među jedriličarima je poznata kao regata sa emocijama. Tradicionalno, regata okuplja veliki broj jedriličara, Zoranovih kolega, prijatelja i poštovalaca.

Sestra Zorana Radosavljevića, Snežana Radosavljević Mažibrada, predsednica Udruženja "Zoran Radosavljević" istakla je da su organizatori regate vrlo srećni jer su i ove godine imali dosta učesnika, kao i da su najmlađi jedriličari, koji su ranijih godina jedrili na Adi Ciganliji, ove godine zajedno sa svima jedrili na Dunavu.

 

Pripadnici Rečne flotile obezbeđivali su regatno polje i ove godine, a kadeti Vojne akademije pomagali su organizaciji regate i takmičili se u okviru regatnih posada. Pripadnici RV i PVO naletima helikoptera tipa "gazela" na simboličan način označili su početak regate u znak sećanja na svog kolegu pilota majora Zorana Radosavljevića.

Organizatori regate su Udruženje "Regata Zoran Radosavljević" i Jedriličarski klub "Zemun". Značajnu pomoć pružili su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, MUP Srbije - Rečna policija, Ministarstvo saobraćaja, Lučka kapetanija i druge kompanije.

Regata u čast pilota i jedriličara majora Zorana Radosavljevića, prvi put je održana u Crnoj Gori 1999. godine, a od maja 2007. godine organizuje se u Beogradu. 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna