ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Otvoreno 7. sportsko prvenstvo Vojske Srbije

Otvoreno 7. sportsko prvenstvo Vojske Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović otvorio je danas 7. sportsko prvenstvo Vojske Srbije na terenima Vojne akademije u kasarni "General Jovan Mišković" u Beogradu.

Otvarajući takmičenje načelnik Generalštaba general Mojsilović istakao je da se kroz jačanje, razvoj i popularizaciju fizičke obuke i sporta podiže sposobnost jedinica i sastava za izvršenje dodeljenih misija i zadataka.

- Prethodna takmičenja su tokom realizacije u velikoj meri doprinela da sport i sportsko nadmetanje budu u centru dešavanja u našim jedinicama i da pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane kroz učešće i pripreme za naredna takmičenja postignu rezultate koji su odraz visoke fizičke pripremljenosti - istakao je general Mojsilović, dodajući da je Sportsko prvenstvo Vojske Srbije odlična prilika da se pokaže koliki se značaj pridaje fizičkim sposobnostima i sportu uopšte i koliki je napredak ostvaren primenjujući nove, moderne standarde u vrednovanju tih sposobnosti.

Na početku današnje manifestacije državnu zastavu podigli su stariji vodnik Dalibor Anđelković, prvoplasirani takmičar u "vojnom višeboju" na 6. sportskom prvenstvu Vojske Srbije i zastavnik Ilija Čorugić, prvoplasirani takmičar u streljaštvu u disciplini "puška" na 6. sportskom prvenstvu Vojske Srbije.

U naredna četiri dana na sportskim borilištima i poligonima nadmetaće se sportske ekipe Kopnene vojske, Generalštaba, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Komande za obuku i Ministarstva odbrane.

Proglašenje ekipnih pobednika i svečano zatvaranje biće održano 31. maja.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i državni sekretari u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković i Bojan Jocić, članovi proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i brojne zvanice iz sportskog i javnog života. 

 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna