latinica | english
Вести

Oбавештење о пријемном испиту за упис на Војну академијуСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеОбука војних пилота и кадета на Аеродрому МораваСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Председник Вучић обишао реконструисани интернат Војне гимназије

Председник Вучић обишао реконструисани интернат Војне гимназије

Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, у пратњи министра одбране Александра Вулина и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, обишао је данас реконструисане ученичке собе и заједничке просторије интерната Војне гимназије. 

Говорећи о значају тог пројекта, председник Вучић је након обиласка истакао, цитирајући генерала Мојсиловића, да се "и по оваквим објектима види колико нам Војска и земља иду напред". 

- Остају још и радови у фискултурној сали, да видимо шта ћемо са спољним фудбалским и атлетским тереном, кров ће се обновити чим то дозволе временски услови, а све остало је, чини ми се завршено и уређено на пристојан и добар начин.

Калоријска вредност хране је унапређена, а верујем и да ће и квалитет у будућности још бити унапређен, иако су деца задовољна - нагласио је председник Вучић.

Према његовим речима, важно је да нема више оног тренда напуштања војске, јер се у школовање и обуку припадника војске улаже доста средстава.

- Ви улажете огроман новац још од средње школе и Војне гимназије, преко Војне академије, затим кроз рад на терену, а онда људи оду било где и било коју службу зато што у Војсци не виде перспективу. Данас се види да држава све више брине о Војсци, и јефтини станови ће већ пре краја године бити у Врању и у Нишу, а ускоро нам крећу и у највећим градовима, Београду и Новом Саду и Сремској Митровици, и мислим да ће то људима бити јасан сигнал да држава на сваки начин покушава да поправи не само њихов животни стандард, већ и да показује и поштовање према нашим војницима и онима који увек морају да буду спремни да одбране, заштите и сачувају нашу земљу - истакао је председник Вучић.

Он је нагласио и да је поносан на војнике, који су јуче, када је колоквијално речено, подигнута борбена готовост, били спремни.

За разлику од неких ранијих периода, нисмо имали никаква искакања, никаквих одлазака, кукњаве и прављења трагичних сцена. Људи су се понашали одговорно, озбиљно, пуни родољубља, хвала им на томе и ми ћемо наставити да поспешујемо и опремљеност и обученост, али и наоружање наших војника и то ће бити један од кључних приоритета у наредном периоду - закључио је председник Вучић упућујући још једном честитке припадницима наше Војске на професионалном и изузетно родољубивом односу према земљи коју чувају и штите.

Данашњем обиласку су присуствовали и државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић, начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић и начелник Војне гимназије пуковник Мирослав Гвозденовић, са сарадницима.

Током радова који су трајали осам месеци, обновљено је свих пет спратова у згради, а комплетно су уређене спаваонице, купатила, просторије за дневни боравак и трпезарија.

Интенрнат, који је саграђен 1978. године и који се простире на више од 10 хиљада квадратних метара, има капацитета за смештај 516 ученика Војне гимназије и Средње стручне војне школе.

Извођач радова је Војнограђевинска установа "Београд", а инвеститор Војнограђевински центар "Београд". У реконструкцију и обнову интерната Војне гимназије, до краја радова на крову, биће уложено око 180 милиона динара. 

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна