latinica | english
Вести

Oбавештење о пријемном испиту за упис на Војну академијуСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеОбука војних пилота и кадета на Аеродрому МораваСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Први самостални летoви кадета Војне академије на школском авиону Ласта B-54

Први самостални летoви кадета Војне академије на школском авиону Ласта B-54

Кадети 140. класе Војне академије студијског програма Војно ваздухопловство реализовали су дана 29.05. и 30.05.2019. године своје прве самосталне летове на школском авиону Ласта B-54 који се налази у саставу 252. школско-тренажне авијацијске ескадриле.


Своје прве самосталне летове на авиону Ласта B-54 реализовало је пет кадета 140. класе Војне академије студијског програма Војно ваздухопловство: кадет Небојша Костовски, кадет Вук Мићуновић, кадет Вукашин Бандић, кадет Душан Танасијевић и кадет Владимир Памучина.

"Ласта" је једномоторни школски авион намењен за основну и део напредне обуке пилота који се школују на Војној академји. Својом савременом, дигиталном авиоником и летним карактеристикама омогућава обуку у основном, акробатском, навигацијском, групном, инструменталном и ноћном летењу.  

 

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна