latinica | english
Вести

Обавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиНових 3.300 квадрата за смештај кадета Војне академијеСписак кандидата који су успешно реализовали први део селекције и стекли услов да наставе даљи процес селекције за упис у Војну академијуИнтерни конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких наукаМинистар Вулин: Будући пилоти и ученици завршне године Средње стручне војне школе нису прекидали школовање током пандемијеМинистар Вулин: Војне школе спремне за упис нових кадета и ученикаМинистар Вулин: Захваљујући иновационим платформама које је Војна академија урадила, нисмо изгубили ни један једини часСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Први самостални летoви кадета Војне академије на школском авиону Ласта B-54

Први самостални летoви кадета Војне академије на школском авиону Ласта B-54

Кадети 140. класе Војне академије студијског програма Војно ваздухопловство реализовали су дана 29.05. и 30.05.2019. године своје прве самосталне летове на школском авиону Ласта B-54 који се налази у саставу 252. школско-тренажне авијацијске ескадриле.


Своје прве самосталне летове на авиону Ласта B-54 реализовало је пет кадета 140. класе Војне академије студијског програма Војно ваздухопловство: кадет Небојша Костовски, кадет Вук Мићуновић, кадет Вукашин Бандић, кадет Душан Танасијевић и кадет Владимир Памучина.

"Ласта" је једномоторни школски авион намењен за основну и део напредне обуке пилота који се школују на Војној академји. Својом савременом, дигиталном авиоником и летним карактеристикама омогућава обуку у основном, акробатском, навигацијском, групном, инструменталном и ноћном летењу.  

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна