latinica | english
Вести

Обавештење кандидатима који су испунили услове да приступе пријемном испиту за упис у Војну академију за школску 2020/2021. годинуВојна академија у магазину "Одбрана" поводом јубилеја 170. година од оснивања ове високошколске институцијеСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Кадети / Спортске вести / Учешће кадета Војне академије на 21. Зокијевој регати

Учешће кадета Војне академије на 21. Зокијевој регати

Меморијална једриличарска регата посвећена мајору Зорану Радосављевићу, пилоту 127. ловачке авијацијске ескадриле "Витезови" Војске Југославије, који је погинуо у одбрани отаџбине 26. марта 1999. године, завршена је дана 26.05.2019. године, након дводневног такмичења у неколико класа и категорија.

Ове године, регатно поље оба дана било је на Дунаву, а више од 80 учесника, надметало се у класама "оптимист", "ласер 4.7", "ласер радијал", "ласер стандард", "микро" и "крсташ".

Кадети Војне академије, род речних јединица, Јелена Пауновић и Урош Костић, чланови су победничке екипе у класи "микро". За Јелену ово је друго, а за Уроша треће учешће на Зокијевој регати. Како кажу, једрењем су почели да се баве од када су уписали Војну академију и част им је што су учествовали на регати.

 

 

Меморијална једриличарска регата "Зоран Радосављевић" међу једриличарима је позната као регата са емоцијама. Традиционално, регата окупља велики број једриличара, Зоранових колега, пријатеља и поштовалаца.

Сестра Зорана Радосављевића, Снежана Радосављевић Мажибрада, председница Удружења "Зоран Радосављевић" истакла је да су организатори регате врло срећни јер су и ове године имали доста учесника, као и да су најмлађи једриличари, који су ранијих година једрили на Ади Циганлији, ове године заједно са свима једрили на Дунаву.

 

Припадници Речне флотиле обезбеђивали су регатно поље и ове године, а кадети Војне академије помагали су организацији регате и такмичили се у оквиру регатних посада. Припадници РВ и ПВО налетима хеликоптера типа "газела" на симболичан начин означили су почетак регате у знак сећања на свог колегу пилота мајора Зорана Радосављевића.

Организатори регате су Удружење "Регата Зоран Радосављевић" и Једриличарски клуб "Земун". Значајну помоћ пружили су Министарство одбране и Војска Србије, МУП Србије - Речна полиција, Министарство саобраћаја, Лучка капетанија и друге компаније.

Регата у част пилота и једриличара мајора Зорана Радосављевића, први пут је одржана у Црној Гори 1999. године, а од маја 2007. године организује се у Београду. 

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна