ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Kadeti / Sportske vesti / Učešće kadeta Vojne akademije na 21. Zokijevoj regati

Učešće kadeta Vojne akademije na 21. Zokijevoj regati

Memorijalna jedriličarska regata posvećena majoru Zoranu Radosavljeviću, pilotu 127. lovačke avijacijske eskadrile "Vitezovi" Vojske Jugoslavije, koji je poginuo u odbrani otadžbine 26. marta 1999. godine, završena je dana 26.05.2019. godine, nakon dvodnevnog takmičenja u nekoliko klasa i kategorija.

Ove godine, regatno polje oba dana bilo je na Dunavu, a više od 80 učesnika, nadmetalo se u klasama "optimist", "laser 4.7", "laser radijal", "laser standard", "mikro" i "krstaš".

Kadeti Vojne akademije, rod rečnih jedinica, Jelena Paunović i Uroš Kostić, članovi su pobedničke ekipe u klasi "mikro". Za Jelenu ovo je drugo, a za Uroša treće učešće na Zokijevoj regati. Kako kažu, jedrenjem su počeli da se bave od kada su upisali Vojnu akademiju i čast im je što su učestvovali na regati.

 

 

Memorijalna jedriličarska regata "Zoran Radosavljević" među jedriličarima je poznata kao regata sa emocijama. Tradicionalno, regata okuplja veliki broj jedriličara, Zoranovih kolega, prijatelja i poštovalaca.

Sestra Zorana Radosavljevića, Snežana Radosavljević Mažibrada, predsednica Udruženja "Zoran Radosavljević" istakla je da su organizatori regate vrlo srećni jer su i ove godine imali dosta učesnika, kao i da su najmlađi jedriličari, koji su ranijih godina jedrili na Adi Ciganliji, ove godine zajedno sa svima jedrili na Dunavu.

 

Pripadnici Rečne flotile obezbeđivali su regatno polje i ove godine, a kadeti Vojne akademije pomagali su organizaciji regate i takmičili se u okviru regatnih posada. Pripadnici RV i PVO naletima helikoptera tipa "gazela" na simboličan način označili su početak regate u znak sećanja na svog kolegu pilota majora Zorana Radosavljevića.

Organizatori regate su Udruženje "Regata Zoran Radosavljević" i Jedriličarski klub "Zemun". Značajnu pomoć pružili su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, MUP Srbije - Rečna policija, Ministarstvo saobraćaja, Lučka kapetanija i druge kompanije.

Regata u čast pilota i jedriličara majora Zorana Radosavljevića, prvi put je održana u Crnoj Gori 1999. godine, a od maja 2007. godine organizuje se u Beogradu. 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna