latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / На спортским теренима Војне академије обележен "Олимпијски дан".

На спортским теренима Војне академије обележен "Олимпијски дан".

Министар одбране Александар Вулин, министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић присуствовали су данас спортској манифестацији „Олимпијски дан“ која се први пут одржава на спортским теренима Војне академије у касарни „Генерал Јован Мишковић“.

“Олимпијском дану” присуствовали су и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић и начелник Војног кабинета председника Републике Србије и шеф делегације Србије при Међународном савезу за војне спортове (ЦИСМ) бригадни генерал Синиша Радовић. 
 
Према речима министра Вулина, Министарство одбране и Војска Србије изузетно су поносни што могу да сарађују и са Олимпијским комитетом Србије и са Министарством омладине и спорта и што заједно можемо да промовишемо оне традиционалне вредности које чине Војску Србије – здрав живот и спортске вредности.
 
 
- Војска Србије поклања огромну пажњу развоју спорта, не само у својим редовима већ и у читавом друштву. Само здрава нација је нација која је у стању да се брани, да води рачуна о себи, да се бори за идеале слободе, идеале због којих српски народ и постоји. Војска Србије ће у наредном периоду, после много деценија, постројити и своју прву Спортску јединицу, јединицу у којој ће место наћи наши најистакнутији професионалци у спортовима који су за Војску Србије важни и који ће, осим своје професионалне каријере, моћи да бране и боје наше земље, али и боје Војске Србије, рекао је министар одбране и додао да је Војска Србије ту за традиционалне, праве вредности, „за оно што нас је учинило вредним“.
 
 
Министар Удовичић поручио је да се данашњим даном „шаље јасна порука тимског духа и тимског рада“.
 
- Желим да захвалим Министарству одбране које учествује у оваквом једном великом и значајном дану за систем спорта, првенствено када је реч о промоцији здравих стилова живота. Драго ми је да су сви могли да се увере колико је спорт заступљен у војсци, и да су нам они демонстрирали своје вештине, али драго ми је и да су могли да се друже са грађанима и да их мотивишу да уђу у систем спорта, изајавио је министар Удовичић.
 
  
Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић поручио је свима, а посебно оним најмлађим, да је ово њихов празник и да ће сви бити презадовољни ако барем два посто људи данас буде мотивисано да се у будућности баве спортом.
 
У склопу  спортске манифистације  "Олимпијски дан" oдржано је и такмичење у атлетској дисциплини штафета 6 x 200 метара мешовито. Штафета кадета Војне академије је победила.

 
HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна