latinica | english
Вести

Војни спортисти доносе лекове војним пензионеримаОбавештење кандидатима који су испунили услове да приступе пријемном испиту за упис у Војну академију за школску 2020/2021. годинуВојна академија у магазину "Одбрана" поводом јубилеја 170. година од оснивања ове високошколске институцијеСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаИзвештај комисије избор у звања за наставнике вештинаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Школска пловидба по међународним водама кадета Војне академије

Школска пловидба по међународним водама кадета Војне академије

Кадети 140. и 141. класе Војне академије модула Речних јединица налазe се на логоровању укрцани на Командни брод Речне флотиле "Козара". У оквиру посебних облика наставе изведена је и пловидба по међународним водама на рути Београд - Будимпешта - Београд у периоду од 2. до 10. јуна.

Током ове десотодневне обуке кадети модула Речних јединица су се уз помоћ наставника и инструктора Војне акдемије, као и посаде брода и Команде Речне флотиле, обучавали за укрцавање и маневрисање бродом, вођењу речне навигације, тактици употребе речних јединица, експлоатацији бродских погонских система, али и поступци посаде у ванредним ситуацијама.

И поред сложених хидрометоролошких услова, променљивог времена, великог водостаја и брзог тока Дунава кадети су показали да могу успешно да обављају дужност кормилара и помоћника официра палубне службе у вожњи. Кадети су имали прилику да провере знања која стекли на бродском симулатору у кабинетима Војне академије као и да упознају карактеристике пловног пута на средњем току Дунава.

Приликом проласка брода "Козара" испод моста где се недавно догодила трагедија потпонућа туристичког брода одата је почаст ставом мирно уз звуке бродске сирене трагично страдалим туристима. Овај гест поштовања и израза саучешћа пропраћен је у електронским и штампаним медијима домаћина.

Тродневни боравак у Будимпешти кадети Војне академије са посадом брода искористили су да посете кадетски батаљон Лудовик и 1. инжињеријски пук за разминирање Војске Републике Мађарске. Том приликом домаћин је презентовао део својих оперативних способности и начин едукације и обуке кадета Факултета за војне науке Републике Мађарске.

Обилазак културно-историјских споменика града Будимпеште завршен је посетом Сентандреји - центром културе и духовности Срба у Републици Мађарској. 

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна