latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Школска пловидба по међународним водама кадета Војне академије

Школска пловидба по међународним водама кадета Војне академије

Кадети 140. и 141. класе Војне академије модула Речних јединица налазe се на логоровању укрцани на Командни брод Речне флотиле "Козара". У оквиру посебних облика наставе изведена је и пловидба по међународним водама на рути Београд - Будимпешта - Београд у периоду од 2. до 10. јуна.

Током ове десотодневне обуке кадети модула Речних јединица су се уз помоћ наставника и инструктора Војне акдемије, као и посаде брода и Команде Речне флотиле, обучавали за укрцавање и маневрисање бродом, вођењу речне навигације, тактици употребе речних јединица, експлоатацији бродских погонских система, али и поступци посаде у ванредним ситуацијама.

И поред сложених хидрометоролошких услова, променљивог времена, великог водостаја и брзог тока Дунава кадети су показали да могу успешно да обављају дужност кормилара и помоћника официра палубне службе у вожњи. Кадети су имали прилику да провере знања која стекли на бродском симулатору у кабинетима Војне академије као и да упознају карактеристике пловног пута на средњем току Дунава.

Приликом проласка брода "Козара" испод моста где се недавно догодила трагедија потпонућа туристичког брода одата је почаст ставом мирно уз звуке бродске сирене трагично страдалим туристима. Овај гест поштовања и израза саучешћа пропраћен је у електронским и штампаним медијима домаћина.

Тродневни боравак у Будимпешти кадети Војне академије са посадом брода искористили су да посете кадетски батаљон Лудовик и 1. инжињеријски пук за разминирање Војске Републике Мађарске. Том приликом домаћин је презентовао део својих оперативних способности и начин едукације и обуке кадета Факултета за војне науке Републике Мађарске.

Обилазак културно-историјских споменика града Будимпеште завршен је посетом Сентандреји - центром културе и духовности Срба у Републици Мађарској. 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна