ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Školska plovidba po međunarodnim vodama kadeta Vojne akademije

Školska plovidba po međunarodnim vodama kadeta Vojne akademije

Kadeti 140. i 141. klase Vojne akademije modula Rečnih jedinica nalaze se na logorovanju ukrcani na Komandni brod Rečne flotile "Kozara". U okviru posebnih oblika nastave izvedena je i plovidba po međunarodnim vodama na ruti Beograd - Budimpešta - Beograd u periodu od 2. do 10. juna.

Tokom ove desotodnevne obuke kadeti modula Rečnih jedinica su se uz pomoć nastavnika i instruktora Vojne akdemije, kao i posade broda i Komande Rečne flotile, obučavali za ukrcavanje i manevrisanje brodom, vođenju rečne navigacije, taktici upotrebe rečnih jedinica, eksploataciji brodskih pogonskih sistema, ali i postupci posade u vanrednim situacijama.

I pored složenih hidrometoroloških uslova, promenljivog vremena, velikog vodostaja i brzog toka Dunava kadeti su pokazali da mogu uspešno da obavljaju dužnost kormilara i pomoćnika oficira palubne službe u vožnji. Kadeti su imali priliku da provere znanja koja stekli na brodskom simulatoru u kabinetima Vojne akademije kao i da upoznaju karakteristike plovnog puta na srednjem toku Dunava.

Prilikom prolaska broda "Kozara" ispod mosta gde se nedavno dogodila tragedija potponuća turističkog broda odata je počast stavom mirno uz zvuke brodske sirene tragično stradalim turistima. Ovaj gest poštovanja i izraza saučešća propraćen je u elektronskim i štampanim medijima domaćina.

Trodnevni boravak u Budimpešti kadeti Vojne akademije sa posadom broda iskoristili su da posete kadetski bataljon Ludovik i 1. inžinjerijski puk za razminiranje Vojske Republike Mađarske. Tom prilikom domaćin je prezentovao deo svojih operativnih sposobnosti i način edukacije i obuke kadeta Fakulteta za vojne nauke Republike Mađarske.

Obilazak kulturno-istorijskih spomenika grada Budimpešte završen je posetom Sentandreji - centrom kulture i duhovnosti Srba u Republici Mađarskoj. 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna