На спортским теренима Војне академије обележен "Олимпијски дан".

Министар одбране Александар Вулин, министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић присуствовали су данас спортској манифестацији „Олимпијски дан“ која се први пут одржава на спортским теренима Војне академије у касарни „Генерал Јован Мишковић“.

“Олимпијском дану” присуствовали су и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић и начелник Војног кабинета председника Републике Србије и шеф делегације Србије при Међународном савезу за војне спортове (ЦИСМ) бригадни генерал Синиша Радовић. 
 
Према речима министра Вулина, Министарство одбране и Војска Србије изузетно су поносни што могу да сарађују и са Олимпијским комитетом Србије и са Министарством омладине и спорта и што заједно можемо да промовишемо оне традиционалне вредности које чине Војску Србије – здрав живот и спортске вредности.
 
 
- Војска Србије поклања огромну пажњу развоју спорта, не само у својим редовима већ и у читавом друштву. Само здрава нација је нација која је у стању да се брани, да води рачуна о себи, да се бори за идеале слободе, идеале због којих српски народ и постоји. Војска Србије ће у наредном периоду, после много деценија, постројити и своју прву Спортску јединицу, јединицу у којој ће место наћи наши најистакнутији професионалци у спортовима који су за Војску Србије важни и који ће, осим своје професионалне каријере, моћи да бране и боје наше земље, али и боје Војске Србије, рекао је министар одбране и додао да је Војска Србије ту за традиционалне, праве вредности, „за оно што нас је учинило вредним“.
 
 
Министар Удовичић поручио је да се данашњим даном „шаље јасна порука тимског духа и тимског рада“.
 
- Желим да захвалим Министарству одбране које учествује у оваквом једном великом и значајном дану за систем спорта, првенствено када је реч о промоцији здравих стилова живота. Драго ми је да су сви могли да се увере колико је спорт заступљен у војсци, и да су нам они демонстрирали своје вештине, али драго ми је и да су могли да се друже са грађанима и да их мотивишу да уђу у систем спорта, изајавио је министар Удовичић.
 
  
Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић поручио је свима, а посебно оним најмлађим, да је ово њихов празник и да ће сви бити презадовољни ако барем два посто људи данас буде мотивисано да се у будућности баве спортом.
 
У склопу  спортске манифистације  "Олимпијски дан" oдржано је и такмичење у атлетској дисциплини штафета 6 x 200 метара мешовито. Штафета кадета Војне академије је победила.

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs