ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Kadeti / Sportske vesti / Na sportskim terenima Vojne akademije obeležen "Olimpijski dan".

Na sportskim terenima Vojne akademije obeležen "Olimpijski dan".

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković prisustvovali su danas sportskoj manifestaciji „Olimpijski dan“ koja se prvi put održava na sportskim terenima Vojne akademije u kasarni „General Jovan Mišković“.

“Olimpijskom danu” prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić i načelnik Vojnog kabineta predsednika Republike Srbije i šef delegacije Srbije pri Međunarodnom savezu za vojne sportove (CISM) brigadni general Siniša Radović. 
 
Prema rečima ministra Vulina, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije izuzetno su ponosni što mogu da sarađuju i sa Olimpijskim komitetom Srbije i sa Ministarstvom omladine i sporta i što zajedno možemo da promovišemo one tradicionalne vrednosti koje čine Vojsku Srbije – zdrav život i sportske vrednosti.
 
 
- Vojska Srbije poklanja ogromnu pažnju razvoju sporta, ne samo u svojim redovima već i u čitavom društvu. Samo zdrava nacija je nacija koja je u stanju da se brani, da vodi računa o sebi, da se bori za ideale slobode, ideale zbog kojih srpski narod i postoji. Vojska Srbije će u narednom periodu, posle mnogo decenija, postrojiti i svoju prvu Sportsku jedinicu, jedinicu u kojoj će mesto naći naši najistaknutiji profesionalci u sportovima koji su za Vojsku Srbije važni i koji će, osim svoje profesionalne karijere, moći da brane i boje naše zemlje, ali i boje Vojske Srbije, rekao je ministar odbrane i dodao da je Vojska Srbije tu za tradicionalne, prave vrednosti, „za ono što nas je učinilo vrednim“.
 
 
Ministar Udovičić poručio je da se današnjim danom „šalje jasna poruka timskog duha i timskog rada“.
 
- Želim da zahvalim Ministarstvu odbrane koje učestvuje u ovakvom jednom velikom i značajnom danu za sistem sporta, prvenstveno kada je reč o promociji zdravih stilova života. Drago mi je da su svi mogli da se uvere koliko je sport zastupljen u vojsci, i da su nam oni demonstrirali svoje veštine, ali drago mi je i da su mogli da se druže sa građanima i da ih motivišu da uđu u sistem sporta, izajavio je ministar Udovičić.
 
  
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković poručio je svima, a posebno onim najmlađim, da je ovo njihov praznik i da će svi biti prezadovoljni ako barem dva posto ljudi danas bude motivisano da se u budućnosti bave sportom.
 
U sklopu  sportske manifistacije  "Olimpijski dan" održano je i takmičenje u atletskoj disciplini štafeta 6 x 200 metara mešovito. Štafeta kadeta Vojne akademije je pobedila.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna