ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna /

Tenfor Drumska strela predstavila svoju formulu za 2019. godinu

Studentski formula tim Tenfor Drumska strela premijerno je 24.06.2019. godine predstavio svoje osmo trkačko vozilo pred punim amfeteatrom Mašinskog fakulteta u Beogradu. Drumska strela 2019 je, kako kažu, najmoderniji prototip trkačkog automobila po ugledu na formulu 1. Ona je inovativnija, brža, lakša i pouzdanija, a ubrzanje od 100 kilometara na čas dostiže za manje od četiri sekunde.

Na konstrukciji novog bolida radilo je 45 studenata sa devet fakulteta Univerziteta u Beogradu- Mašinskog, Tehnološko-metalurškog, Elektrotehničkog, Arhitektonskog, Matematičkog, Ekonomskog, Pravnog, FON-a i Vojne akademije. Svi podsistemi vozila za sezonu 2019. su tehnički unapređeni istakao je poručnik Lazar Stojnić - vođa tima Drumska strela. Optimizovana konstrukcija šasije, moderniji koncept oslanjanja, kao i brojne inovacije u oblasti elektronike i senzorike, samo su neka od poboljšanja koja će obezbediti bolje performanske vozila na stazi.

Više od 700 gostiju imalo je priliku da se upozna i sa električnom strelom - novim formula student timom koji radi na razvoju i izradi prvog električnog trkačkog vozila u Srbiji. Tim je osnovan u oktobru prošle godine, a već u julu ove godine učestvovaće na formula student takmičenju u Silverstonu u Velikoj Britaniji,gde će predstaviti idejni projekat. I u ovom projektu,veliki udeo imaju bivši kadeti Vojne akademije, a sada potporučnici VS i studenti master studija Mašinskog fakulteta u Beogradu. Svečanom predstavljanju nove formule,prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu prosvete,nauke i tehnološkog razvoja,prof. dr Vladimir Popović, inače, profesor Mašinskog fakulteta i prvi mentor Formula Student tima, dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Radivoje Mitrović, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu prof. dr Nenad Zrnić, dekan Tehnološko-metalurškog fakulteta prof. dr Petar Uskoković i načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić.

General-major prof. dr Bojan Zrnić, načelnik Vojne akademije je istakao da je ponosan na sve oficire koji, kao studenti master i doktorskih studija na Mašinskom fakultetu, aktivno učestvuju u projektu Tenfor Drumska Strela. Pre svečanog otkrivanja novog vozila, koje je svojim dizajnom izazvalo oduševljenje prisutnih, prikazani su razvojni put Tenfor Drumske Strele, kao i svi uspesi i inovacije na kojima su radili i rade članovi Formula Student tima.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna