latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Односи с медијима / Вести / Војна академија на сајму наоружања "Партнер 2019"

Војна академија на сајму наоружања "Партнер 2019"

У Београду је 25.06.2019. године отворен 9. Међународни сајам наоружања и војне опреме "Партнер 2019", на ком учествује 96 излагача из Србије и 32 излагача из иностранства.

Сајам је отворио министар одбране Александар Вулин који је навео да је први задатак одбрамбене индустрије Србије "развој и економија, али више од свега дужност да опреми, наоружа и припреми Војску Србије за одбрану слободе"

 

Војна акадмеија учествује на сајму и презентује резултате научно-истраживачког рада својих истраживача кроз приказ различитих симулатора и савремених дидактичких средстава укључених у наставни рад на Војној академији на свим нивоима студија. Заинтересовани посетиоци на штанду Војне академије могу видети Демонстрациони модел даљински управљиве борбене станице митраљеза 7.62мм ПКТ, Дидактички модел радара, симулатор летења за авион "Ласта", средства наоружања која се користе у симулационој пиштољској стрељани као и већи број нових уџбеника који се користе у настави на Основним академским студијама Менаџмент у одбрани, Војномашинско инжињерство, Војноелектронско инжињерство и Интегрисаним академским студијама Војно ваздухоплоство.

 

Штанд Војне академије је у пратњи начелника Војне академије генерал-мајора проф. др Бојана Зрнића, дипл. инж. посетио минстар одбране Александар Вулин и у разговору са кадетима и излагачима се упознао са карактеристикама приказаних савремених дидактичких средстава. Првог дана трајања сајма већи број страних војних делегација је посетио штанд Војне академије. Овогодишњи сајам наоружања и војне опреме "Партнер 2019" траје до 28.06.2019. године. 

 

 

  

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна