latinica | english
Вести

Обавештење кандидатима који су испунили услове да приступе пријемном испиту за упис у Војну академију за школску 2020/2021. годинуВојна академија у магазину "Одбрана" поводом јубилеја 170. година од оснивања ове високошколске институцијеСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Teнфор Друмска стрела представила своју формулу за 2019. годину

Teнфор Друмска стрела представила своју формулу за 2019. годину

Студентски формула тим Тенфор Друмска стрела премијерно је 24.06.2019. године представио своје осмо тркачко возило пред пуним амфетеатром Машинског факултета у Београду. Друмска стрела 2019 је, како кажу, најмодернији прототип тркачког аутомобила по угледу на формулу 1. Она је иновативнија, бржа, лакша и поузданија, а убрзање од 100 километара на час достиже за мање од четири секунде.

На конструкцији новог болида радило је 45 студената са девет факултета Универзитета у Београду - Машинског, Технолошко-металуршког, Електротехничког, Архитектонског, Математичког, Економског, Правног, ФОН-а и Војне академије. Сви подсистеми возила за сезону 2019. су технички унапређени истакао је поручник Лазар Стојнић - вођа тима Друмска стрела. Оптимизована конструкција шасије, модернији концепт ослањања, као и бројне иновације у области електронике и сензорике, само су нека од побољшања која ће обезбедити боље перформанске возила на стази.

Више од 700 гостију имало је прилику да се упозна и са електричном стрелом - новим формула студент тимом који ради на развоју и изради првог електричног тркачког возила у Србији. Тим је основан у октобру прошле године, а већ у јулу ове године учествоваће на формула студент такмичењу у Силверстону у Великој Британији,где ће представити идејни пројекат. И у овом пројекту, велики удео имају бивши кадети Војне академије, а сада потпоручници ВС и студенти мастер студија Машинског факултета у Београду. Свечаном представљању нове формуле, присуствовали су државни секретар у Министарству просвете,науке и технолошког развоја,проф. др Владимир Поповић, иначе, професор Машинског факултета и први ментор Формула Студент тима, декан Машинског факултета проф. др Радивоје Митровић, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Београду проф. др Ненад Зрнић, декан Технолошко-металуршког факултета проф. др Петар Ускоковић и начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић.

Генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, начелник Војне академије је истакао да је поносан на све официре који, као студенти мастер и докторских студија на Машинском факултету, активно учествују у пројекту Тенфор Друмска Стрела. Пре свечаног откривања новог возила, које је својим дизајном изазвало одушевљење присутних, приказани су развојни пут Тенфор Друмске Стреле,као и сви успеси и иновације на којима су радили и раде чланови Формула Студент тима.

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна