ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Tenfor Drumska strela predstavila svoju formulu za 2019. godinu

Tenfor Drumska strela predstavila svoju formulu za 2019. godinu

Studentski formula tim Tenfor Drumska strela premijerno je 24.06.2019. godine predstavio svoje osmo trkačko vozilo pred punim amfeteatrom Mašinskog fakulteta u Beogradu. Drumska strela 2019 je, kako kažu, najmoderniji prototip trkačkog automobila po ugledu na formulu 1. Ona je inovativnija, brža, lakša i pouzdanija, a ubrzanje od 100 kilometara na čas dostiže za manje od četiri sekunde.

Na konstrukciji novog bolida radilo je 45 studenata sa devet fakulteta Univerziteta u Beogradu - Mašinskog, Tehnološko-metalurškog, Elektrotehničkog, Arhitektonskog, Matematičkog, Ekonomskog, Pravnog, FON-a i Vojne akademije. Svi podsistemi vozila za sezonu 2019. su tehnički unapređeni istakao je poručnik Lazar Stojnić - vođa tima Drumska strela. Optimizovana konstrukcija šasije, moderniji koncept oslanjanja, kao i brojne inovacije u oblasti elektronike i senzorike, samo su neka od poboljšanja koja će obezbediti bolje performanske vozila na stazi.

Više od 700 gostiju imalo je priliku da se upozna i sa električnom strelom - novim formula student timom koji radi na razvoju i izradi prvog električnog trkačkog vozila u Srbiji. Tim je osnovan u oktobru prošle godine, a već u julu ove godine učestvovaće na formula student takmičenju u Silverstonu u Velikoj Britaniji,gde će predstaviti idejni projekat. I u ovom projektu, veliki udeo imaju bivši kadeti Vojne akademije, a sada potporučnici VS i studenti master studija Mašinskog fakulteta u Beogradu. Svečanom predstavljanju nove formule, prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu prosvete,nauke i tehnološkog razvoja,prof. dr Vladimir Popović, inače, profesor Mašinskog fakulteta i prvi mentor Formula Student tima, dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Radivoje Mitrović, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu prof. dr Nenad Zrnić, dekan Tehnološko-metalurškog fakulteta prof. dr Petar Uskoković i načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić.

General-major prof. dr Bojan Zrnić, načelnik Vojne akademije je istakao da je ponosan na sve oficire koji, kao studenti master i doktorskih studija na Mašinskom fakultetu, aktivno učestvuju u projektu Tenfor Drumska Strela. Pre svečanog otkrivanja novog vozila, koje je svojim dizajnom izazvalo oduševljenje prisutnih, prikazani su razvojni put Tenfor Drumske Strele,kao i svi uspesi i inovacije na kojima su radili i rade članovi Formula Student tima.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna