Vojna akademija na sajmu naoružanja "Partner 2019"

U Beogradu je 25.06.2019. godine otvoren 9. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2019", na kom učestvuje 96 izlagača iz Srbije i 32 izlagača iz inostranstva.

Sajam je otvorio ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je naveo da je prvi zadatak odbrambene industrije Srbije "razvoj i ekonomija, ali više od svega dužnost da opremi, naoruža i pripremi Vojsku Srbije za odbranu slobode"

 

Vojna akadmeija učestvuje na sajmu i prezentuje rezultate naučno-istraživačkog rada svojih istraživača kroz prikaz različitih simulatora i savremenih didaktičkih sredstava uključenih u nastavni rad na Vojnoj akademiji na svim nivoima studija. Zainteresovani posetioci na štandu Vojne akademije mogu videti Demonstracioni model daljinski upravljive borbene stanice mitraljeza 7.62mm PKT, Didaktički model radara, simulator letenja za avion "Lasta", sredstva naoružanja koja se koriste u simulacionoj pištoljskoj streljani kao i veći broj novih udžbenika koji se koriste u nastavi na Osnovnim akademskim studijama Menadžment u odbrani, Vojnomašinsko inžinjerstvo, Vojnoelektronsko inžinjerstvo i Integrisanim akademskim studijama Vojno vazduhoplostvo.

 

Štand Vojne akademije je u pratnji načelnika Vojne akademije general-majora prof. dr Bojana Zrnića, dipl. inž. posetio minstar odbrane Aleksandar Vulin i u razgovoru sa kadetima i izlagačima se upoznao sa karakteristikama prikazanih savremenih didaktičkih sredstava. Prvog dana trajanja sajma veći broj stranih vojnih delegacija je posetio štand Vojne akademije. Ovogodišnji sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2019" traje do 28.06.2019. godine. 

 

 

 

VOJNA AKADEMIJA - Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190; E-pošta: office@va.mod.gov.rs
copyright © Vojna akademija Beograd / sva prava zadržana
dozvolu za upotrebu materijala objavljenih na sajtu tražite preko e-adrese: office@va.mod.gov.rs