ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / General Mojsilović uručio nagrade najuspešnijim kadetima

General Mojsilović uručio nagrade najuspešnijim kadetima

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručio je danas, na osnovu odluke Ministra odbrane Aleksandra Vulina, pištolje sa posvetom najuspešnijim kadetima po vidovima i službama 139. i 140. klase Vojne akademije.

Pištolje sa posvetom dobili su prvi u rangu vida Kopnene vojske, roda pešadije, Marko Crnogorac sa prosečnom ocenom 9,22, prvi u rangu vida Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, roda artiljerijsko-raketnih jedinica i protivvazduhoplovna dejstva Jovana Dobrijević sa prosečno ocenom 8,96 i prvi u rangu kada je reč o službama Vojske Srbije, Ivan Gavrić iz geodetske službe sa prosečnom ocenom 9,31.

 

General Mojsilović čestitao je kadetima na uspešno završenom školovanju i rezultatima koje su ostvarili.

- Vašim zalaganjem, koje je, verujem, bilo veoma veliko u prethodne četiri godine, od danas ste zakoračili na prvi stepenik profesionalne oficirske karijere. Siguran sam da vas očekuje naporan rad u početnim oficirskim dužnostima. Biti oficiri Vojske Srbije predstavlja veliku čast i nosi teret odgovornosti, vi ćete biti u jedinici gde će sve oči biti uprte upravo u oficira. Od vas se očekuje da budeter primer, da budete lider i vođa svojim vojnicima i podoficirima i zato morate biti stručni, dosledni, profesionalni, časni u svakom pogledu - rekao je general Mojsilović, ističući optimizam da će pripadnici Vojske Srbije iz godine u godinu imati bolje uslove za rad i viši standard.

 

Svečanosti u amfiteatru Centra za simulacije na Vojnoj akademiji prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović i načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić sa članovima kolegijuma. 

 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna