Генерал Мојсиловић уручио награде најуспешнијим кадетима

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић уручио је данас, на основу одлуке Министра одбране Александра Вулина, пиштоље са посветом најуспешнијим кадетима по видовима и службама 139. и 140. класе Војне академије.

Пиштоље са посветом добили су први у рангу вида Копнене војске, рода пешадије, Марко Црногорац са просечном оценом 9,22, први у рангу вида Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, рода артиљеријско-ракетних јединица и противваздухопловна дејства Јована Добријевић са просечно оценом 8,96 и први у рангу када је реч о службама Војске Србије, Иван Гаврић из геодетске службе са просечном оценом 9,31.

 

Генерал Мојсиловић честитао је кадетима на успешно завршеном школовању и резултатима које су остварили.

- Вашим залагањем, које је, верујем, било веома велико у претходне четири године, од данас сте закорачили на први степеник професионалне официрске каријере. Сигуран сам да вас очекује напоран рад у почетним официрским дужностима. Бити официри Војске Србије представља велику част и носи терет одговорности, ви ћете бити у јединици где ће све очи бити упрте управо у официра. Од вас се очекује да будетер пример, да будете лидер и вођа својим војницима и подофицирима и зато морате бити стручни, доследни, професионални, часни у сваком погледу - рекао је генерал Мојсиловић, истичући оптимизам да ће припадници Војске Србије из године у годину имати боље услове за рад и виши стандард.

 

Свечаности у амфитеатру Центра за симулације на Војној академији присуствовали су и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић и начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић са члановима колегијума. 

 

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs