General Mojsilović uručio nagrade najuspešnijim kadetima

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručio je danas, na osnovu odluke Ministra odbrane Aleksandra Vulina, pištolje sa posvetom najuspešnijim kadetima po vidovima i službama 139. i 140. klase Vojne akademije.

Pištolje sa posvetom dobili su prvi u rangu vida Kopnene vojske, roda pešadije, Marko Crnogorac sa prosečnom ocenom 9,22, prvi u rangu vida Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, roda artiljerijsko-raketnih jedinica i protivvazduhoplovna dejstva Jovana Dobrijević sa prosečno ocenom 8,96 i prvi u rangu kada je reč o službama Vojske Srbije, Ivan Gavrić iz geodetske službe sa prosečnom ocenom 9,31.

 

General Mojsilović čestitao je kadetima na uspešno završenom školovanju i rezultatima koje su ostvarili.

- Vašim zalaganjem, koje je, verujem, bilo veoma veliko u prethodne četiri godine, od danas ste zakoračili na prvi stepenik profesionalne oficirske karijere. Siguran sam da vas očekuje naporan rad u početnim oficirskim dužnostima. Biti oficiri Vojske Srbije predstavlja veliku čast i nosi teret odgovornosti, vi ćete biti u jedinici gde će sve oči biti uprte upravo u oficira. Od vas se očekuje da budeter primer, da budete lider i vođa svojim vojnicima i podoficirima i zato morate biti stručni, dosledni, profesionalni, časni u svakom pogledu - rekao je general Mojsilović, ističući optimizam da će pripadnici Vojske Srbije iz godine u godinu imati bolje uslove za rad i viši standard.

 

Svečanosti u amfiteatru Centra za simulacije na Vojnoj akademiji prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović i načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić sa članovima kolegijuma. 

 

VOJNA AKADEMIJA - Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-247, 011/3603-331; Faks: 011/3005-190; E-pošta: office@va.mod.gov.rs
copyright © Vojna akademija Beograd / sva prava zadržana
dozvolu za upotrebu materijala objavljenih na sajtu tražite preko e-adrese: office@va.mod.gov.rs