latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Уручене дипломе кадетима и студентима Војне академије

Уручене дипломе кадетима и студентима Војне академије

Начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић уручио је данас дипломе  кадетима 139. и 140. класе, студентима мастер академских студија и самофинансирајућим студентима Војне академије.

Свечаном скупу присуствовали су државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић, чланови колегијума министра одбране и колегијума начелника Генералштаба, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић и бројни гости, породице и пријатељи кадета.

Државни секретар Александар Живковић поздравио је присутне у име министра одбране Александра Вулина и честитао свима који су успешно завршили школовање, а посебно онима који су добили награде за најбоље резултате.

- Када сте уписивали Војну академију, ви сте се, између осталог определили да станете у војнички строј оних који ће да бране наш народ, наше грађане и отаджбину од свих облика угрожавања. То своје опредељење, потврдили сте и давањем заклетве. Од сутра кадете 139. и 140. класе очекује официрски пут - поручио је државни секретар Живковић пожелевши им да их на том путу прате добро здравље, лична срећа, успех у извршавању свих задатака и да изнад свега остану верни заклетви.
Интегрисане и основне академске студије у 139. и 140. класи завршила су 132 кадета из Републике Србије и три кадета из Оружаних снага Босне и Херцеговине. Школовање на мастер академским студијама завршило је 19 студената на шест различитих студијских програма.Школовање је реализовано на осам акредитованих студијских програма, односно 15 различитих модула у оквиру студијских програма. У 139. класи просечна оцена је одличан 8,61, а  просечна оцена у 140. класи је врло добар 8,13.

Традиционално, на свечаности су уручене награде кадетима који су постигли најбољи успех по студијским програмима.Ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић уручио је награде  кадетима Стефану Рашовићу (9,57) са  студијског програма Менаджмент у одбрани, Жарку Жарковићу (8,90) са студијског програма Војно ваздухопловство, Александру Илићу (9,00) са студијског програма Војноелектронско инжењерство, Александру Лукићу (9,12) са студијског програма Логистика одбране, Јовани Добријевић (8,96) са студијског програма Противваздухопловна одбрана,  Стефану Милићевићу (9,88) са студијског програма Војномашинско инжењерство, Косани Копривици (9,12) са студијског програма Атомско-биолошко-хемијска одбрана и Милошу Басарићу (9,60) са студијског програма Војногеодетско инжењерство.

Од припадника страних оружаних снага најбољи успех постигао је кадет Милан Генго (8,98) са студијског програма Менаджмент у одбрани. Најбољи самофинансирајући студент је Алекса Љубисављевић (9,60) са студијског програма Јавне финансије.

Командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Душко Жарковић уручио је летачки знак кадетима 139. класе Војног ваздухопловства и то Драгану Гребићу, Жарку Жарковићу, Лазару Свјетлици и Владимиру Станковићу.

Награде су добили и кадети који су израдили најбољи завршни рад по образовно-научним пољима.  За најбољи рад у оквиру друштвено хуманистичких наука проглашен је рад Николе Живковића са студијског програма Менаджмент у одбрани, модул пешадија, а у оквиру техничко-технолошких и природно-математичких наука најбољи је рад кадета Стефана Милићевића са студијског програма Војномашинско инжењерство, модул моторна возила. Награде је уручио пуковник др Драган Трифковић.

Награда Фонда „Потпоручник Борко Никитовић“, коју је уручила мајка погинулог потпоручника ЈНА, Зора Никитовић припала је најбољем кадету рода пешадије Марку Црногорцу (просечна оцена 9,22).

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна