ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Ministar Vulin i predsednik DR Kongo obišli kapacitete Vojne akademije

Ministar Vulin i predsednik DR Kongo obišli kapacitete Vojne akademije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i predsednik Demokratske Republike Kongo Feliks Antoan Čisekedi Čilomba obišli su danas Vojnu akademiju.

U prvom delu posete, izveden je prikaz sposobnosti pripadnika Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ u pojedinačnoj i grupnoj vožnji u „eskortu“, kao i prikaz rada obezbeđenja u napadu na štićenu ličnost.

Poseta je nastavljena obilaskom Kabineta pešadijskog naoružanja, gde je članovima delegacije DR Kongo predstavljeno naoružanje i oprema koju koriste pripadnici Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ u svojim zadacima.

 

Usledio je prikaz naoružanja i vojne opreme iz asortimana Odbrambene industrije Srbije, a današnji obilazak završen je predstavljanjem kapaciteta Pištoljske streljane Vojne akademije, gde je demonstrirano simulaciono, kao i različite vrste bojevog gađanja.

Današnjem obilasku su prisutvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, pomoćnik ministra odbrane za politiku odbrane mr Milan Ranković, pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radvanović, načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić, kao i komandant Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ potpukovnik Goran Colić. 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna