latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Вести / Министар Вулин и председник ДР Конго обишли капацитете Војне академије

Министар Вулин и председник ДР Конго обишли капацитете Војне академије

Министар одбране Александар Вулин и председник Демократске Републике Конго Феликс Антоан Чисекеди Чиломба обишли су данас Војну академију.

У првом делу посете, изведен је приказ способности припадника Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“ у појединачној и групној вожњи у „ескорту“, као и приказ рада обезбеђења у нападу на штићену личност.

Посета је настављена обиласком Кабинета пешадијског наоружања, где је члановима делегације ДР Конго представљено наоружање и опрема коју користе припадници Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“ у својим задацима.

Уследио је приказ наоружања и војне опреме из асортимана Одбрамбене индустрије Србије, а данашњи обилазак завршен је представљањем капацитета Пиштољске стрељане Војне академије, где је демонстрирано симулационо, као и различите врсте бојевог гађања.

Данашњем обиласку су присутвовали и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, помоћник министра одбране за политику одбране мр Милан Ранковић, помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радвановић, начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, као и командант Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“ потпуковник Горан Цолић. 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна