Ministar Vulin i predsednik DR Kongo obišli kapacitete Vojne akademije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i predsednik Demokratske Republike Kongo Feliks Antoan Čisekedi Čilomba obišli su danas Vojnu akademiju.

U prvom delu posete, izveden je prikaz sposobnosti pripadnika Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ u pojedinačnoj i grupnoj vožnji u „eskortu“, kao i prikaz rada obezbeđenja u napadu na štićenu ličnost.

Poseta je nastavljena obilaskom Kabineta pešadijskog naoružanja, gde je članovima delegacije DR Kongo predstavljeno naoružanje i oprema koju koriste pripadnici Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ u svojim zadacima.

Usledio je prikaz naoružanja i vojne opreme iz asortimana Odbrambene industrije Srbije, a današnji obilazak završen je predstavljanjem kapaciteta Pištoljske streljane Vojne akademije, gde je demonstrirano simulaciono, kao i različite vrste bojevog gađanja.

Današnjem obilasku su prisutvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, pomoćnik ministra odbrane za politiku odbrane mr Milan Ranković, pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radvanović, načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić, kao i komandant Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ potpukovnik Goran Colić. 

VOJNA AKADEMIJA - Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190; E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Vojna akademija Beograd / sva prava zadržana
dozvolu za upotrebu materijala objavljenih na sajtu tražite preko e-adrese: kancelarija@va.mod.gov.rs