latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Кадети / Спортске вести / Учешће припадника Војне академије на 8. Међународном сајму спорта

Учешће припадника Војне академије на 8. Међународном сајму спорта

Војска Србије је чувар најбољих и најважнијих вредности нашег народа, поручио је министар одбране Александар Вулин, обилазећи данас штанд Министарства одбране и Војске Србије на осмом Међународном сајаму спорта.

- Војска Србије није никаква однарођена институција. Војска Србије је део нашег народа и чувар најважнијих вредности нашег народа. Здрав живот, спорт, породица, физичка активност, све оно што нас повезује и чини здравима, све је то веома цењено у Војсци Србије. Сваки припадник Војске Србије има обавезу да буде физички спреман, да буде способан да испуни сваки задатак – рекао је министар Вулин.

У Војсци Србије пуно се полаже на физичку спремност и спортске активности истакао је министар Вулин, додавши да се у војсци чини све како би сваки њен припадник могао да се бави спортом и до професионалног нивоа.

- Зато смо ове године формирали Спортску јединицу и након дугог низа година учествујемо на свим светским војним такмичењима, али имамо и репрезентативце у појединим спортовима, који су припадници Војске Србије. Сви који дођу у Војску Србије могу да знају да ће моћи да се баве спортом и да ће моћи да се усавршавају, напредују, остваре се и као спортисти – нагласио је министар Вулин.

Министра Вулина су на штанду Министарства одбране и Војске Србије поздравили министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, са којима је заједно обишао приказе спортских секција Универзитета одбране у футсалу, кошарци и одбојци, у којима су учествовали кадети Војне академије и ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе.

Заступник начелника Одељења за војни спорт Војне академије пуковник Слађан Вељковић рекао је да Министарство одбране и Војска Србије другу годину за редом на Сајму спорта промовишу спортске активности у војсци.

- Ове године Војска Србије промовише спорт кроз приказ борилачких вештина Специјалне бригаде и Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“ – који је реализован јуче, кроз рад спортских секција кадета Војне академије – што ће бити приказано данас и предавање о спорту у Војсци Србије које ће, такође, бити одржано данас – истакао је пуковник Вељковић и најавио да ће посетиоци Сајма спорта на штанду Министарства одбране и Војске Србије сутра моћи да разговарају са врхунским спортистима наше земље, који су и део Спортске јединице Војске Србије.

Данашњем обиласку Сајма спорта присуствовао је и начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић. 

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна