ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Kadeti / Sportske vesti / Učešće pripadnika Vojne akademije na 8. Međunarodnom sajmu sporta

Učešće pripadnika Vojne akademije na 8. Međunarodnom sajmu sporta

Vojska Srbije je čuvar najboljih i najvažnijih vrednosti našeg naroda, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, obilazeći danas štand Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na osmom Međunarodnom sajamu sporta.

- Vojska Srbije nije nikakva odnarođena institucija. Vojska Srbije je deo našeg naroda i čuvar najvažnijih vrednosti našeg naroda. Zdrav život, sport, porodica, fizička aktivnost, sve ono što nas povezuje i čini zdravima, sve je to veoma cenjeno u Vojsci Srbije. Svaki pripadnik Vojske Srbije ima obavezu da bude fizički spreman, da bude sposoban da ispuni svaki zadatak – rekao je ministar Vulin.

U Vojsci Srbije puno se polaže na fizičku spremnost i sportske aktivnosti istakao je ministar Vulin, dodavši da se u vojsci čini sve kako bi svaki njen pripadnik mogao da se bavi sportom i do profesionalnog nivoa.

- Zato smo ove godine formirali Sportsku jedinicu i nakon dugog niza godina učestvujemo na svim svetskim vojnim takmičenjima, ali imamo i reprezentativce u pojedinim sportovima, koji su pripadnici Vojske Srbije. Svi koji dođu u Vojsku Srbije mogu da znaju da će moći da se bave sportom i da će moći da se usavršavaju, napreduju, ostvare se i kao sportisti – naglasio je ministar Vulin.

Ministra Vulina su na štandu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pozdravili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, sa kojima je zajedno obišao prikaze sportskih sekcija Univerziteta odbrane u futsalu, košarci i odbojci, u kojima su učestvovali kadeti Vojne akademije i učenici Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole.

Zastupnik načelnika Odeljenja za vojni sport Vojne akademije pukovnik Slađan Veljković rekao je da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije drugu godinu za redom na Sajmu sporta promovišu sportske aktivnosti u vojsci.

- Ove godine Vojska Srbije promoviše sport kroz prikaz borilačkih veština Specijalne brigade i Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ – koji je realizovan juče, kroz rad sportskih sekcija kadeta Vojne akademije – što će biti prikazano danas i predavanje o sportu u Vojsci Srbije koje će, takođe, biti održano danas – istakao je pukovnik Veljković i najavio da će posetioci Sajma sporta na štandu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sutra moći da razgovaraju sa vrhunskim sportistima naše zemlje, koji su i deo Sportske jedinice Vojske Srbije.

Današnjem obilasku Sajma sporta prisustvovao je i načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić. 

 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna