Плесно вече кадета Војне академије

Кадети Војне академије и Плесна школа "Army Dance" организовли су у  Дому Војске Србије у Београду изузетно посећено плесно вече.  Свестрану подршку у припреми и реализацији плесне вечери пружила је Команда Копнене Војске.

Плес је вешина која се негује на Војној академији кроз њену дугу и поносну историју. Кадети Војне академије и Медицинског факултета ВМА настављају ту традицију. Своје плесне вештине приказали су кроз плесне кореографије у извођењу официрског кола и звуке валцера.

 

У наставку програма наступили су и чланови две плесне школе из Београда - "Аrmy Dance" са енглеским валцером и игром Ча-ча-ча, као и чланице плесне школе "Болеро" које су извеле занимљиве шпанске кореографије. 

Плесна школа "Army Dance", више од 20 година обучава плесом припаднике наше војске, а нарочито ученике војних школа. Почела је са радом у војним школама и академијама 25. децембра 1995. године, и основао ју је тада капетан Ранко Продановић. Он је, заједно са својим сарадницима - инструкторима, током протеклих година плесним вештинама обучио више стотина припадника Војске и исто толико њихових дама.

 

Након официјалног дела свечаности, мушкарци у свечаним оделима и њихове даме у свечаним тоалетама, плесали су уз звуке енглеског и бечког валцера, танга, самбе, популарних мелодија. 

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs