latinica | english
Вести

Министар Вулин: Кадети Војне академије показују изузетне резултатеСвечаност поводом завршетка школовања 44. класе Војне гимназијеУвид јавности докторске дисертације кандидата Владе МитићаМинистар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреОбавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиНових 3.300 квадрата за смештај кадета Војне академијеСписак кандидата који су успешно реализовали први део селекције и стекли услов да наставе даљи процес селекције за упис у Војну академијуСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Концерт кадета Војне академије на Тргу Републике

Концерт кадета Војне академије на Тргу Републике

Музичка секција Војне академије, уз подршку Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, одржала је вечерас концерт на Тргу Републике у Београду. Наступ је организован у оквиру градске манифестације „Београдска зима“.

Престоничка публика уживала је у разноврсном музичком програму и могла је да се увери да кадети, осим што владају војничким врлинама, знањем и вештинама, учествују и у осталим аспектима друштвеног живота те да су у сваком смислу будућност и понос наше војске и државе.

Ванредни проф. др потпуковник Срђан Благојевић истакао је да Војна академија има дугу традицију неговања и развијања културно-уметничких склоности и вештина својих кадета.

– Запажени су резултати фолклорне, плесне, реторичке, ликовне и осталих уметничких секција које постоје у кругу касарне „ Генерал Јован Мишковић“. Музичка секција Војне академије постоји дуги низ година, али је у претходних неколико година доживела прави препород. Велики број кадета одлучио је да јој приступи и да с пуним жаром допринесе да се за њу чује и ван наших капија, каже потпуковник Благојевић и додаје да је ентузијазам кадета утицао и на управу Војне академије која је одлучила да их у тој намери подржи па су ове године набављени најсавременији музички инструменти за њихову секцију.

Он наглашава да је све то допринело да се одржи концерт на Тргу Републике и да се кадети осете поносним што имају прилику да се на најбољи начин представе својим суграђанима.

Кадеткиња 142. класе Војне академије Сара Лисинац, члан Музичке секције, каже да је за њу чула и пре него што је уписала Војну академију.

– С обзиром на то да сам завршила нижу музичку школу, могућност да осим стицања војничких знања и вештина могу да наставим да се бавим музиком био је један од разлога који је допринео одлуци да упишем Војну академију. У Музичкој секцији влада сјајна атмосфера и ми са радошћу у њој проводимо слободно време, а нови инструменти допринели су да резултати нашег рада звуче још боље, каже кадеткиња Лисинац.

Вечерашњи наступ био је прилика да Београђани поразговарају са кадетима Војне академије и ученицима Војне гимназије и да се сазнају више информација о условима конкурса и уписа у војне школе.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна