latinica | english
Вести

Oбавештење о пријемном испиту за упис на Војну академијуСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеОбука војних пилота и кадета на Аеродрому МораваСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Односи с медијима / Вести / Новогодишњи спортски сусрети у Војној академији

Новогодишњи спортски сусрети у Војној академији

Свечаном церемонијом отварања у  Војној академији почели су новогодишњи спортски сусрети у футсалу и стрељаштву у којима учествују кадети Војне академије, Медицинског факултета ВМА, ученици Војне гимназије, ученици Средње стручне војне школе, професионална војна лица из Војне академије и студенти факултета ФИН из Крагујевца.

У име начелника Војне академије учеснике је поздравио и отворио спортске сусрете пуковник доц.др Аца Ранђеловић који је у име Војне академије, уручио захвалницу представнику Факултета спорта и физичког васпитања за подршку реализацији турнира. 

Након церемоније отварања одиграна је промо утакмица између екипа Војне академије и Факултета спорта и физичког васпитања Београд, где је резултат био у другом плану.


На такмичењу у футсалу на којем је учествовало десет екипа, после уводног елиминационог дела, одигране су утакмице за треће и прво место. У утакмици за треће место, екипа кадета 142. класе славила је против екипе кадета Медицинског факултета ВМА резултатом 8:3, док је у борби за шампионску титулу између екипа кадета 141. и 143. класе, после одличне партије тријумфовала је екипа 143. класе, резултатом 3:0 и освојила шампионски пехар.

У ваздушној стрељани Војне академије одржани су новогодишњи сусрети у стрељашву за припаднике Војне академије, Војне гимназије и Средње стручне војне школе. Гађало се ваздушном пушком на 10м, у појединачној и екипној конкуренцији.

Код мушкараца најуспешнији је био слушалац класе за резервне официре Марко Ристић  са најбољим резултатом дана од 168 кругова. Сребрну медаљу освојио је кадет Никола Стаменковић (142. класа) са резултатом од 161 кругова. Бронзана медаља отишла је у руке кадету Браниславу Влајковићу (144. класа). У екипном пласману победу је однела екипа 144. класе, друго место освојила је 142. класа, док је треће место припало екипи 143. класе Војне академије.

  

Код жена најуспешнија је била кадеткиња 144. класе Наташа Јовановић са резултатом од 167 кругова. Сребрну медаљу освојила је кадеткиња Кристина Меић 143. класа, док је бронзану медаљу освојила кадеткиња Тина Ковачевић исто из 143. класе. У екипном пласману дуплу победу однела је екипа 144. класе. Друго место освојила је 143. класа,  а треће место припало је 142. класи Војне академије.

Медаље, пехаре и дипломе победницима уручили су начелник Катедре за ФК пуковник Слађан Вељковић, члан делегације РС при CISM потпуковник др Драган Тодоров и репрезентативци и олимпијци Србије у стрељаштву Димитрије Гргић и Јасмина Миловановић. Правду на турниру делили су вођа стручно-техничког тима стрељаштва поручник Петар Николић и тренер секције стрељаштва на Војној академији проф. др Драган Стрелић.

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна