ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Vesti / Novogodišnji sportski susreti u Vojnoj akademiji

Novogodišnji sportski susreti u Vojnoj akademiji

Svečanom ceremonijom otvaranja u  Vojnoj akademiji počeli su novogodišnji sportski susreti u futsalu i streljaštvu u kojima učestvuju kadeti Vojne akademije, Medicinskog fakulteta VMA, učenici Vojne gimnazije, učenici Srednje stručne vojne škole, profesionalna vojna lica iz Vojne akademije i studenti fakulteta FIN iz Kragujevca.

U ime načelnika Vojne akademije učesnike je pozdravio i otvorio sportske susrete pukovnik doc.dr Aca Ranđelović koji je u ime Vojne akademije, uručio zahvalnicu predstavniku Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja za podršku realizaciji turnira. 

Nakon ceremonije otvaranja odigrana je promo utakmica između ekipa Vojne akademije i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Beograd, gde je rezultat bio u drugom planu.


Na takmičenju u futsalu na kojem je učestvovalo deset ekipa, posle uvodnog eliminacionog dela, odigrane su utakmice za treće i prvo mesto. U utakmici za treće mesto, ekipa kadeta 142. klase slavila je protiv ekipe kadeta Medicinskog fakulteta VMA rezultatom 8:3, dok je u borbi za šampionsku titulu između ekipa kadeta 141. i 143. klase, posle odlične partije trijumfovala je ekipa 143. klase, rezultatom 3:0 i osvojila šampionski pehar.

U vazdušnoj streljani Vojne akademije održani su novogodišnji susreti u streljašvu za pripadnike Vojne akademije, Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole. Gađalo se vazdušnom puškom na 10m, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Kod muškaraca najuspešniji je bio slušalac klase za rezervne oficire Marko Ristić  sa najboljim rezultatom dana od 168 krugova. Srebrnu medalju osvojio je kadet Nikola Stamenković (142. klasa) sa rezultatom od 161 krugova. Bronzana medalja otišla je u ruke kadetu Branislavu Vlajkoviću (144. klasa). U ekipnom plasmanu pobedu je odnela ekipa 144. klase, drugo mesto osvojila je 142. klasa, dok je treće mesto pripalo ekipi 143. klase Vojne akademije.

  

Kod žena najuspešnija je bila kadetkinja 144. klase Nataša Jovanović sa rezultatom od 167 krugova. Srebrnu medalju osvojila je kadetkinja Kristina Meić 143. klasa, dok je bronzanu medalju osvojila kadetkinja Tina Kovačević isto iz 143. klase. U ekipnom plasmanu duplu pobedu odnela je ekipa 144. klase. Drugo mesto osvojila je 143. klasa,  a treće mesto pripalo je 142. klasi Vojne akademije.

Medalje, pehare i diplome pobednicima uručili su načelnik Katedre za FK pukovnik Slađan Veljković, član delegacije RS pri CISM potpukovnik dr Dragan Todorov i reprezentativci i olimpijci Srbije u streljaštvu Dimitrije Grgić i Jasmina Milovanović. Pravdu na turniru delili su vođa stručno-tehničkog tima streljaštva poručnik Petar Nikolić i trener sekcije streljaštva na Vojnoj akademiji prof. dr Dragan Strelić.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna