latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Kaдет Ђорђе Рацковић победник је пливања за Часни крст на Савском језеру у Београду

Kaдет Ђорђе Рацковић победник је пливања за Часни крст на Савском језеру у Београду

Поводом великог хришћанског празника Богојављања кадети Војне академије су учествовали на пливању за Часни крст на Савском језеру у Београду. Победник пливања за Часни крст на Савском језеру у Београду je кадет треће године Војне академије Ђорђe Рацковић. Поред кадета Ђорђа Рацковића учествовали су кадет Никола Рацковић и кадет Филип Павловић. Победнику су уручени Часни крст и победнички плашт.

Подршку Рацковићу пружило је 30 кадета Војне академије и поручник Емилија Ђорђевић који су пре пливања присуствовали литургији у Храму Светог Ђорђа на Чукарици и учествовали у богојављенској литији од тог храма до Савског језера.

Пливаче Војне академијe предводио је професор у Катедри за физичку културу Војне академије Ђорђе Козомара.   

У пливању за богојављански крст на реци Тамиш у Панчеву кадет Сава Станковић Богатиновић освојио је друго место.

 

На даншњем пливању за Часни крст пливало је широм Србије око 250 припадника Министарства одбране и Војске Србије и помогло  је у реализацији те манифестације на 22 локације.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна