latinica | english
Вести

Oбавештење о пријемном испиту за упис на Војну академијуСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеОбука војних пилота и кадета на Аеродрому МораваСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Односи с медијима / Вести / Kaдет Ђорђе Рацковић победник је пливања за Часни крст на Савском језеру у Београду

Kaдет Ђорђе Рацковић победник је пливања за Часни крст на Савском језеру у Београду

Поводом великог хришћанског празника Богојављања кадети Војне академије су учествовали на пливању за Часни крст на Савском језеру у Београду. Победник пливања за Часни крст на Савском језеру у Београду je кадет треће године Војне академије Ђорђe Рацковић. Поред кадета Ђорђа Рацковића учествовали су кадет Никола Рацковић и кадет Филип Павловић. Победнику су уручени Часни крст и победнички плашт.

Подршку Рацковићу пружило је 30 кадета Војне академије и поручник Емилија Ђорђевић који су пре пливања присуствовали литургији у Храму Светог Ђорђа на Чукарици и учествовали у богојављенској литији од тог храма до Савског језера.

Пливаче Војне академијe предводио је професор у Катедри за физичку културу Војне академије Ђорђе Козомара.   

У пливању за богојављански крст на реци Тамиш у Панчеву кадет Сава Станковић Богатиновић освојио је друго место.

 

На даншњем пливању за Часни крст пливало је широм Србије око 250 припадника Министарства одбране и Војске Србије и помогло  је у реализацији те манифестације на 22 локације.

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна