latinica | english
Вести

Oбавештење о пријемном испиту за упис на Војну академијуСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеОбука војних пилота и кадета на Аеродрому МораваСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / 10. меморијал "Потпуковник Горан Остојић" на Војној академији

10. меморијал "Потпуковник Горан Остојић" на Војној академији

Војна академија у сарадњи са Савате клубом "Горан Остојић" била је домаћин 10. меморијалног турнира у саватеу и кик-боксу „Потпуковник Горан Остојић“. Турнир се одржава у чaст потпуковника Горана Остојића који је херојски дао живот бранећи своју земљу 1998. године. 

На турниру су учествовали савете клубови "Победник" Београд, Савате бокс клуб "Београд", Савате клуб "Стари Град", Кик-бокс клуб "Нови Београд", Клуб борилачких спортова "Гроцка", Спортски клуб "Петрос", и Клуб борилачких спортова са Пала. У овако јакој конкуренцији учешће су узели и кадети Војне академије који су приказали изузетно знање и вештине. 

На турниру је присуствовао начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, представници спортских организација, клубова, као и  представници Удружења ветерана 63. падобранске бригаде. 

На такмичењу су узели учешће репрезентативци Србије у борилачким спортовима, актуелни европски вице шампион из Ђенове 2019. Радоје Стевановић, прваци Балкана из 2017. године Душан Космовски и Манојло Ђурић, као и првак Србије у А класи Никола Алексић.

На меморијалу  се надметао и велики број првака Србије и Београда у саватеу. Учешће су узели спортисти у свим категројама од категорије пионира до сениорских репрезентативаца Србије у оба спорта.

Такмичење је замишљено да нема званичног победника, већ су сви победници који су узели учешће на овом меморијалу у част хероја потпуковника Горана Остојића.

Покровитељ турнира био је Градски секретаријат за спорт и омладину.

 

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна