latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Вести / 10. меморијал "Потпуковник Горан Остојић" на Војној академији

10. меморијал "Потпуковник Горан Остојић" на Војној академији

Војна академија у сарадњи са савате клубом "Горан Остојић" била је домаћин 10. меморијалног турнира у саватеу и кик боксу „Потпуковник Горан Остојић“. Турнир се одржава у чaст потпуковника Горана Остојића који је херојски дао живот бранећи своју земљу 1998. године. 

На турниру су учествовали Савете клубови: "Победник" Београд, Савета бокс клуб "Београд", Савате клуб "Стари Град", Кик-бокс клуб "Нови Београд", Клуб борилачких спортова "Гроцка", Спортски клуб "Петрос", и Клуб борилачких спортова са Пала. У овако јакој конкуренцији учешће су узели и кадети Војне академије који су приказали изузетно знање и вештине. 

На турниру је присуствовао начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, представници спортских организација, клубова, као и  представници Удружења ветерана 63. падобранске бригаде. 

На такмичењу су узели учешће репрезентативци Србије у борилачким спортовима, актуелни европски вице шампион из Ђенове 2019. Радоје Стевановић, прваци Балкана из 2017. године Душан Космовски и Манојло Ђурић, као и првак Србије у А класи Никола Алексић.

На меморијалу  се надметао и велики број првака Србије и Београда у саватеу. Учешће су узели спортисти у свим категројама од категорије пионира до сениорских репрезентативаца Србије у оба спорта.

Такмичење је замишљено да нема званичног победника, већ су сви победници који су узели учешће на овом меморијалу у част потпуковника Горана Остојића.

Покровитељ турнира био је Градски секретаријат за спорт и омладину.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна