latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Други концерт кадета Војне академије на Тргу Републике

Други концерт кадета Војне академије на Тргу Републике

У оквиру градске манифестације „Београдска зима“, вечерас су на Тргу Републике наступили и чланови музичке секције Војне академије. Био је то њихов други концерт на овој манифестацији у протеклих месец дана.

Београђани су уживали у популарним поп, рок и нумерама изворне народне музике које су изводили чланови бенда.

Мајор Небојша Кљајић из Војне академије истиче да је музичка секција представила само део талената које кадети Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије поседују и које имају прилике да негују и развијају.

 

 – Војна академија пружа врхунско образовање и могућност сталног напредовања и усавршавања. Посебно смо поносни, јер ове године Војна академија обележава јубилеј -170 година постојања и рада. Кадети свакога дана потврђују колико су вредни, одговорни и колико су посвећени свом циљу да постану часни и стручни официри Војске Србије, каже мајор Кљајић.Кадет 141. класе Војне академије Давид Новаковић члан је музичке секције већ годину дана. Он наглашава да музичка секција, као и бројне друге на пољу науке, културе и спорта, омогућава кадетима да употпуне своје време, да се усавршавају и раде оно што их испуњава.

–  Секцију успешно похађам и уз бројне активности које имам као кадет, а тичу се мог школовања и усавршавања, како бих после четири године изашао као стручан официр Војске Србије. Процес школовања у Војној академији пружа велике могућности за стицање нових знања и вештина, а све то је потпомогнуто најсавременијим условима у којима живимо и радимо, изјавио је кадет Новаковић.Од 1. фебруара до 15. марта биће отворен конкурс за упис у војне школе, а тим поводом мајор Небојша Кљајић и кадет Давид Новаковић позвали су заинтересоване кандидате да се пријаве и стану раме уз раме са садашњим кадетима и ученицима.

О условима конкурса и уписа у војне школе, Београђани су могли да се информишу кроз разговор са кадетима Војне академије и ученицима Војне гимназије, као и путем промотивног материјала који им је подељен.

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна