Други концерт кадета Војне академије на Тргу Републике

У оквиру градске манифестације „Београдска зима“, вечерас су на Тргу Републике наступили и чланови музичке секције Војне академије. Био је то њихов други концерт на овој манифестацији у протеклих месец дана.

Београђани су уживали у популарним поп, рок и нумерама изворне народне музике које су изводили чланови бенда.

Мајор Небојша Кљајић из Војне академије истиче да је музичка секција представила само део талената које кадети Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије поседују и које имају прилике да негују и развијају.

 

 – Војна академија пружа врхунско образовање и могућност сталног напредовања и усавршавања. Посебно смо поносни, јер ове године Војна академија обележава јубилеј -170 година постојања и рада. Кадети свакога дана потврђују колико су вредни, одговорни и колико су посвећени свом циљу да постану часни и стручни официри Војске Србије, каже мајор Кљајић.Кадет 141. класе Војне академије Давид Новаковић члан је музичке секције већ годину дана. Он наглашава да музичка секција, као и бројне друге на пољу науке, културе и спорта, омогућава кадетима да употпуне своје време, да се усавршавају и раде оно што их испуњава.

–  Секцију успешно похађам и уз бројне активности које имам као кадет, а тичу се мог школовања и усавршавања, како бих после четири године изашао као стручан официр Војске Србије. Процес школовања у Војној академији пружа велике могућности за стицање нових знања и вештина, а све то је потпомогнуто најсавременијим условима у којима живимо и радимо, изјавио је кадет Новаковић.Од 1. фебруара до 15. марта биће отворен конкурс за упис у војне школе, а тим поводом мајор Небојша Кљајић и кадет Давид Новаковић позвали су заинтересоване кандидате да се пријаве и стану раме уз раме са садашњим кадетима и ученицима.

О условима конкурса и уписа у војне школе, Београђани су могли да се информишу кроз разговор са кадетима Војне академије и ученицима Војне гимназије, као и путем промотивног материјала који им је подељен.

 

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs