ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Drugi koncert kadeta Vojne akademije na Trgu Republike

Drugi koncert kadeta Vojne akademije na Trgu Republike

U okviru gradske manifestacije „Beogradska zima“, večeras su na Trgu Republike nastupili i članovi muzičke sekcije Vojne akademije. Bio je to njihov drugi koncert na ovoj manifestaciji u proteklih mesec dana.

Beograđani su uživali u popularnim pop, rok i numerama izvorne narodne muzike koje su izvodili članovi benda.

Major Nebojša Kljajić iz Vojne akademije ističe da je muzička sekcija predstavila samo deo talenata koje kadeti Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije poseduju i koje imaju prilike da neguju i razvijaju.

 

 – Vojna akademija pruža vrhunsko obrazovanje i mogućnost stalnog napredovanja i usavršavanja. Posebno smo ponosni, jer ove godine Vojna akademija obeležava jubilej -170 godina postojanja i rada. Kadeti svakoga dana potvrđuju koliko su vredni, odgovorni i koliko su posvećeni svom cilju da postanu časni i stručni oficiri Vojske Srbije, kaže major Kljajić.Kadet 141. klase Vojne akademije David Novaković član je muzičke sekcije već godinu dana. On naglašava da muzička sekcija, kao i brojne druge na polju nauke, kulture i sporta, omogućava kadetima da upotpune svoje vreme, da se usavršavaju i rade ono što ih ispunjava.

–  Sekciju uspešno pohađam i uz brojne aktivnosti koje imam kao kadet, a tiču se mog školovanja i usavršavanja, kako bih posle četiri godine izašao kao stručan oficir Vojske Srbije. Proces školovanja u Vojnoj akademiji pruža velike mogućnosti za sticanje novih znanja i veština, a sve to je potpomognuto najsavremenijim uslovima u kojima živimo i radimo, izjavio je kadet Novaković.Od 1. februara do 15. marta biće otvoren konkurs za upis u vojne škole, a tim povodom major Nebojša Kljajić i kadet David Novaković pozvali su zainteresovane kandidate da se prijave i stanu rame uz rame sa sadašnjim kadetima i učenicima.

O uslovima konkursa i upisa u vojne škole, Beograđani su mogli da se informišu kroz razgovor sa kadetima Vojne akademije i učenicima Vojne gimnazije, kao i putem promotivnog materijala koji im je podeljen.

 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna