latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Кадети / Спортске вести / 10. меморијал "Потпуковник Горан Остојић" на Војној академији

10. меморијал "Потпуковник Горан Остојић" на Војној академији

Војна академија у сарадњи са Савате клубом "Горан Остојић" била је домаћин 10. меморијалног турнира у саватеу и кик-боксу „Потпуковник Горан Остојић“. Турнир се одржава у чaст потпуковника Горана Остојића који је херојски дао живот бранећи своју земљу 1998. године. 

На турниру су учествовали савете клубови "Победник" Београд, Савате бокс клуб "Београд", Савате клуб "Стари Град", Кик-бокс клуб "Нови Београд", Клуб борилачких спортова "Гроцка", Спортски клуб "Петрос", и Клуб борилачких спортова са Пала. У овако јакој конкуренцији учешће су узели и кадети Војне академије који су приказали изузетно знање и вештине. 

На турниру је присуствовао начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, представници спортских организација, клубова, као и  представници Удружења ветерана 63. падобранске бригаде. 

На такмичењу су узели учешће репрезентативци Србије у борилачким спортовима, актуелни европски вице шампион из Ђенове 2019. Радоје Стевановић, прваци Балкана из 2017. године Душан Космовски и Манојло Ђурић, као и првак Србије у А класи Никола Алексић.

На меморијалу  се надметао и велики број првака Србије и Београда у саватеу. Учешће су узели спортисти у свим категројама од категорије пионира до сениорских репрезентативаца Србије у оба спорта.

Такмичење је замишљено да нема званичног победника, већ су сви победници који су узели учешће на овом меморијалу у част хероја потпуковника Горана Остојића.

Покровитељ турнира био је Градски секретаријат за спорт и омладину.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна