ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Kadeti / Sportske vesti / 10. memorijal "Potpukovnik Goran Ostojić" na Vojnoj akademiji

10. memorijal "Potpukovnik Goran Ostojić" na Vojnoj akademiji

Vojna akademija u saradnji sa Savate klubom "Goran Ostojić" bila je domaćin 10. memorijalnog turnira u savateu i kik-boksu „Potpukovnik Goran Ostojić“. Turnir se održava u čast potpukovnika Gorana Ostojića koji je herojski dao život braneći svoju zemlju 1998. godine. 

Na turniru su učestvovali savete klubovi "Pobednik" Beograd, Savate boks klub "Beograd", Savate klub "Stari Grad", Kik-boks klub "Novi Beograd", Klub borilačkih sportova "Grocka", Sportski klub "Petros", i Klub borilačkih sportova sa Pala. U ovako jakoj konkurenciji učešće su uzeli i kadeti Vojne akademije koji su prikazali izuzetno znanje i veštine. 

Na turniru je prisustvovao načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić, predstavnici sportskih organizacija, klubova, kao i  predstavnici Udruženja veterana 63. padobranske brigade. 

Na takmičenju su uzeli učešće reprezentativci Srbije u borilačkim sportovima, aktuelni evropski vice šampion iz Đenove 2019. Radoje Stevanović, prvaci Balkana iz 2017. godine Dušan Kosmovski i Manojlo Đurić, kao i prvak Srbije u A klasi Nikola Aleksić.

Na memorijalu  se nadmetao i veliki broj prvaka Srbije i Beograda u savateu. Učešće su uzeli sportisti u svim kategrojama od kategorije pionira do seniorskih reprezentativaca Srbije u oba sporta.

Takmičenje je zamišljeno da nema zvaničnog pobednika, već su svi pobednici koji su uzeli učešće na ovom memorijalu u čast heroja potpukovnika Gorana Ostojića.

Pokrovitelj turnira bio je Gradski sekretarijat za sport i omladinu.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna