latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Психолошка и медицинска провера

Психолошка и медицинска провера

Психолошки и медицинско-здравствени прегледи реализују се у месецу мају. Провери подлежу кандидати који су успешно савладали проверу знања из математике и проверу физичких способности. Да би приступили провери потребно је да кандидати ставе на увид упутницу за лекарски преглед. Оверене упутнице издају Центри министарства одбране (Војни одсеци) и у њима мора да стоји налаз изабраног лекара.

Психолошка процена

Овим поступком врши се процена психолошких потенцијала лица из грађанства за пријем лица у Војну академију и Медицински факултет ВМА. Психолошка процена подразумева процену когнитивних способности и структуре личности након чега тим психолога спроводи интервју.

Здравствени прегледи

Током медицинско-здравствених кандидати ће приступити: антрополошким мерењима, лабораторијским, радио-пулмолошким, ОРЛ, неуро-психијатријским, хируршким, кожно-венеричним, стоматолошким, интернистичким и другим специјалистичким прегледима након чега се даје коначна оцена о здравственој способности.

Кандидати који конкуришу за студијски програм Војно ваздухопловство приступају психолошким и медицинско-здравственим прегледима по посебном програму Института за ваздухопловну медицину. Прегледи трају 5 дана. У случају да кандидат не испуни захтеване критеријуме може конкурисати за било који други студијски програм.

Током прегледа кандидатима је обезбеђен бесплатан смештај и исхрана на Војној академији.

HorSeparator
Максима
"Живот је вечита борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред!"
Војна академија
...То те спрема за живот када ћеш преузети одговорност за своју породицу, децу, јединицу и ширу заједницу. Научићеш да смело живиш са страхом, да доносиш одлуке кад је тешко, кад нема времена, кад од твоје одлуке зависе животи других људи. Ако у томе будеш успешан, то ће те временом испуњавати поносом и задовољством, а други ће те препознати као официра за велике подухвате.

И тако ћеш расти током целе твоје каријере. О висинама нећеш морати да сањаш. До њих сасвим сигурно можеш стићи.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна