ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Psihološka i medicinska provera

Psihološka i medicinska provera

Psihološki i medicinsko-zdravstveni pregledi realizuju se u mesecu maju. Proveri podležu kandidati koji su uspešno savladali proveru znanja iz matematike i proveru fizičkih sposobnosti. Da bi pristupili proveri potrebno je da kandidati stave na uvid uputnicu za lekarski pregled. Overene uputnice izdaju Centri ministarstva odbrane (Vojni odseci) i u njima mora da stoji nalaz izabranog lekara.

Psihološka procena

Ovim postupkom vrši se procena psiholoških potencijala lica iz građanstva za prijem lica u Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA. Psihološka procena podrazumeva procenu kognitivnih sposobnosti i strukture ličnosti nakon čega tim psihologa sprovodi intervju.

Zdravstveni pregledi

Tokom medicinsko-zdravstvenih kandidati će pristupiti: antropološkim merenjima, laboratorijskim, radio-pulmološkim, ORL, neuro-psihijatrijskim, hirurškim, kožno-veneričnim, stomatološkim, internističkim i drugim specijalističkim pregledima nakon čega se daje konačna ocena o zdravstvenoj sposobnosti.

Kandidati koji konkurišu za studijski program Vojno vazduhoplovstvo pristupaju psihološkim i medicinsko-zdravstvenim pregledima po posebnom programu Instituta za vazduhoplovnu medicinu. Pregledi traju 5 dana. U slučaju da kandidat ne ispuni zahtevane kriterijume može konkurisati za bilo koji drugi studijski program.

Tokom pregleda kandidatima je obezbeđen besplatan smeštaj i ishrana na Vojnoj akademiji.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna