latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Припреме за пријемни испит за школску 2020/2021. годину

Припреме за пријемни испит за школску 2020/2021. годину

ПРИПРЕМЕ ЗА ПРИЈЕМНИ ИСПИТ  КАНДИДАТА ЗА ПРИЈЕМ НА ОСНОВНЕ И ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ У ШКОЛСКОЈ 2020/2021. ГОДИНИ

Сваки кандидат дужан је да у току провере знања из математике и провере физичких способности на увид достави лични индетификациони документ (лична карта, пасош или ђачка књижица).

А) Провера знања из математике

За припрему кандидата за проверу знања из математике препоручујемо коришћење збирке задатака која је доступна на овој страници сајта. Такође, препоручујемо да се у припреми користе и тестови са задацима из претходних година.

Војна академија развила је Платформу за учење на даљину која је, између осталог намењена као помоћно средство кандидатима у припреми за полагање пријемног испита. Досадашња пракса корићења ове платформе била је изузетно позитивна. За добијање приступа платформи потребно је да кандидати пошаљу електронском поштом на адресу upis@va.mod.gov.rs име и презиме и личну е-маил адресу, где ће у најскорије време добити приступницу овој платформи.

Tест из математике 2019. године 

Tест из математике 2018. године

Тест из математике 2017. године

Збирка задатака из математике за пријемни испит

 

 Б)  Провера физичких способности

D  Да би приступили провери потребно је да кандидати ставе на увид потврду од изабраног лекара да су здравствено способни за проверу физичких способности. Провера физичких способности реализује се у спортској опреми коју кандидати доносе са собом. У линковима испод текста налазе се тестови и таблице за проверу физичких способности кандидата за упис на Војну академију.   

Тестови за проверу физичких способности

Tаблицe за проверу физичких способности кандидата за упис на Војну академију

   

 

 

 

HorSeparator
Максима
"Живот је вечита борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред!"
Војна академија
...То те спрема за живот када ћеш преузети одговорност за своју породицу, децу, јединицу и ширу заједницу. Научићеш да смело живиш са страхом, да доносиш одлуке кад је тешко, кад нема времена, кад од твоје одлуке зависе животи других људи. Ако у томе будеш успешан, то ће те временом испуњавати поносом и задовољством, а други ће те препознати као официра за велике подухвате.

И тако ћеш расти током целе твоје каријере. О висинама нећеш морати да сањаш. До њих сасвим сигурно можеш стићи.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна