latinica | english
Вести

Oбавештење о пријемном испиту за упис на Војну академијуСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеОбука војних пилота и кадета на Аеродрому МораваСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Meдаље за кадете Војне академије на атлетском митингу у Москви

Meдаље за кадете Војне академије на атлетском митингу у Москви

Атлетска екипа Војне академије учествује на 2. билетералном кадетском атлетском митингу у дворани који се одржава у Москви у Руској Федерацији. Спортски сусрет се одржава између екипa кадета наше Војне академије и кадета високo школских војних установа Министарства одбране Руске Федерације.

 

Такмичарски програм који је одржан у атлетској дворани Централног спортског клуба армије (ЦСКА) отворио je заменик министра одбране Руске федерације генерал армије Панков Николај Александрович. У свом обраћању истакао је да је циљ овог сусрета ширење пријатељства и поверења међу младим људима који ће постати елита војски наших држава. Учесницима и гостима у име Министарства одбране Републике Србије обратио се изасланик одбране Републике Србије у Руској Федерацији пуковник Будимир Гајић.

По традицији домаћина, спортисте су охрабрили и пожелели им пуно сјајних резултата, светски првак у дисциплини 110 м са препонама капетан Сергеј Владимирович Шубенков и трострука светска првакиња у скоку у вис капетан Ласицкене Марија Александровна.

Такмичење је реализовано у 14 дисциплина, а учешће је узело 13 кадета чланова атлетске секције наше Војне академије и 23 спортиста из сатава високо школских војних установа Министарства одбране Руске Федерације.

 

Иако је пријатељство и дружење био основни циљ, нису изостали ни добри резултати кадета Војне академије. Најуспешнији спортиста у нашој екипи био је кадет Огњен Златић са освојеном златном медаљом у дисциплини 200 метара и бронзаном медаљом у дисциплини 60 метара.

 

На спортском сусрету учествује 13 кадета из састава атлетске екипе Војне академије. Осам кадета Војне академије на овом такмичењу постигло је своје личне рекорде. Делегацију Војне академије предводи пуковник Слађан Вељковић, начелник Центра за војни спорт Војне академије, а у њеном саставу је потпуковник Милоје Илић, наставник на Војној академији и професор Стеван Грујић, руководилац секције за атлетку на Војној академији.

 

 

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна