latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Кадети / Спортске вести / Meдаље за кадете Војне академије на атлетском митингу у Москви

Meдаље за кадете Војне академије на атлетском митингу у Москви

Атлетска екипа Војне академије учествује на 2. билетералном кадетском атлетском митингу у дворани који се одржава у Москви у Руској федерацији. Спортски сусрет се одржава између екипкадета наше Војне академије и кадета високo школских војних установа Министарства одбране Руске федерације.

 

Такмичарски програм који је одржан у атлетској дворани Централног спортског клуба армије (ЦСКА) је отворио заменик министра одбране Руске федерације генерал армије Панков Николај Александрович. У свом обраћању истакао је да је циљ овог сусрета ширење пријатељства и поверења међу младим људима који ће постати елита војски наших држава. Учесницима и гостима у име Министарства одбране Републике Србије обратио се изасланик одбране Републике Србије у Руској федерацији пуковник Будимир Гајић.

По традицији домаћина, спортисте су охрабрили и пожелели им пуно сјајних резултата, светски првак у дисциплини 110 м са препонама капетан Сергеј Владимирович Шубенков и трострука светска првакиња у скоку у вис капетан Ласицкене Марија Александровна.

Такмичење је реализовано у 14 дисциплина, а учешће је узело 13 кадета чланова атлетске секције наше Војне академије и 23 спортиста из сатава високо школских војних установа Министарства одбране Руске федерације.

 

Иако је пријатељство и дружење био основни циљ, нису изостали ни добри резултати кадета Војне академије. Најуспешнији спортиста у нашој екипи био је кадет Огњен Златић са освојеном златном медаљом у дисциплини 200 метара и бронзаном медаљом у дисциплини 60 метара.

 

На спортском сусрету учествује 13 кадета из састава атлетске екипе Војне академије. Осам кадета Војне академије на овом такмичењу постигло је своје личне рекорде. Делегацију Војне академије предводи пуковник Слађан Вељковић, начелник Центра за војни спорт Војне академије, а у њеном саставу је потпуковник Милоје Илић, наставник на Војној академији и професор Стеван Грујић, руководилац секције за атлетку на Војној академији.

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна