Medalje za kadete Vojne akademije na atletskom mitingu u Moskvi

Atletska ekipa Vojne akademije učestvuje na 2. bileteralnom kadetskom atletskom mitingu u dvorani koji se održava u Moskvi u Ruskoj federaciji. Sportski susret se održava između ekipkadeta naše Vojne akademije i kadeta visoko školskih vojnih ustanova Ministarstva odbrane Ruske federacije.

 

Takmičarski program koji je održan u atletskoj dvorani Centralnog sportskog kluba armije (CSKA) je otvorio zamenik ministra odbrane Ruske federacije general armije Pankov Nikolaj Aleksandrovič. U svom obraćanju istakao je da je cilj ovog susreta širenje prijateljstva i poverenja među mladim ljudima koji će postati elita vojski naših država. Učesnicima i gostima u ime Ministarstva odbrane Republike Srbije obratio se izaslanik odbrane Republike Srbije u Ruskoj federaciji pukovnik Budimir Gajić.

Po tradiciji domaćina, sportiste su ohrabrili i poželeli im puno sjajnih rezultata, svetski prvak u disciplini 110 m sa preponama kapetan Sergej Vladimirovič Šubenkov i trostruka svetska prvakinja u skoku u vis kapetan Lasickene Marija Aleksandrovna.

Takmičenje je realizovano u 14 disciplina, a učešće je uzelo 13 kadeta članova atletske sekcije naše Vojne akademije i 23 sportista iz satava visoko školskih vojnih ustanova Ministarstva odbrane Ruske federacije.

 

Iako je prijateljstvo i druženje bio osnovni cilj, nisu izostali ni dobri rezultati kadeta Vojne akademije. Najuspešniji sportista u našoj ekipi bio je kadet Ognjen Zlatić sa osvojenom zlatnom medaljom u disciplini 200 metara i bronzanom medaljom u disciplini 60 metara.

 

Na sportskom susretu učestvuje 13 kadeta iz sastava atletske ekipe Vojne akademije. Osam kadeta Vojne akademije na ovom takmičenju postiglo je svoje lične rekorde. Delegaciju Vojne akademije predvodi pukovnik Slađan Veljković, načelnik Centra za vojni sport Vojne akademije, a u njenom sastavu je potpukovnik Miloje Ilić, nastavnik na Vojnoj akademiji i profesor Stevan Grujić, rukovodilac sekcije za atletku na Vojnoj akademiji.

 

VOJNA AKADEMIJA - Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190; E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Vojna akademija Beograd / sva prava zadržana
dozvolu za upotrebu materijala objavljenih na sajtu tražite preko e-adrese: kancelarija@va.mod.gov.rs