latinica | english
Вести

Oбавештење о пријемном испиту за упис на Војну академијуСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеОбука војних пилота и кадета на Аеродрому МораваСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Министар Вулин са кадетима ВА који су освојили медаље у Москви: Војне школе омогућавају врхунске спортске резултате

Министар Вулин са кадетима ВА који су освојили медаље у Москви: Војне школе омогућавају врхунске спортске резултате

Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са кадетима и старешинама Војне академије који су учествовали на Другом билетералном кадетском атлетском митингу који је недавно одржан у дворани Централног спортског клуба армије (ЦСКА) у Москви.

Након разговора са кадетима у Атлетској дворани Војне академије, министар Вулин је истакао да наши кадети, где год да се такмиче, такмиче се за Војску Србије и репрезентују Војску Србије и државу Србију.

- Многи од њих су освојили прва, друга и трећа места у такмичењу са једном од најбројнијих и најспремнијих армија на свету - Оружаним снагама Руске Федерације. Али, оно што је за нас много важније, јесте да су скоро сви они оборили своје личне рекорде, а то значи да су дали све од себе - нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, они који вежу своју судбину за Војску Србије, они који одлуче да се школују у Војној академији и Војној гимназији, моћи ће да се баве спортом и да се такмиче са својим вршњацима из целог света, да иду на кадетска првенства и светска војна првенства, као и да упознају и уче од најбољих професионалних спортиста на свету.

Бити део Војске Србије не значи само бити припадник ове или оне јединице, то значи бавити се спортом, то значи репрезентовати своју земљу. Ова деца су нешто најлепше и најбоље сто можемо да понудимо свету - поручио је министар Вулин.Делегацију Војне академије на такмичењу у Москви предводио је пуковник Слађан Вељковић, начелник Центра за физичко васпитање и спорт, који је, говорећи о значају тог такмичења истакао да већ другу годину за редом, кадети Војне академије учествују на атлетском митингу са кадетима из Руске Федерације. Он је додао да иако је пријатељство и дужење био основни циљ овог атлетског такмичења, наши кадети су постигли значајне резултате.

- Најбољи такмичар у нашј екипи је кадет Огњен Златић, који је освојио златну медаљу у дисциплини 200 метара и бронзану медаљу у дисциплини 60 метара. Посебан успех наших такмичара је и обарање осам личних рекорда. Ово такмичење ће нам послужити и као добар увод и добра припрема за најбитнији спортски догађај који нас очекује у овој години, а то је учешће Војне академије на Трећим светским кадетским војним играма у Санкт Петербургу у августу – нагласио је пуковник Вељковић, најављујући да ће на том такмичењу кадети одмерити снаге са колегама у четири дисциплине – војни пентатлон, стрељаштво, пливање и атлетика.


Најуспешнији кадет Војне академије на такмичењу у Москви, у Београд се вратио окићен двема медаљама. Кадет Огњен Златић, четврта је година Војне академије, истиче да је резултат који је остварио веома значајан, али да је најважније искуство које му је учешће на овом такмичењу донело.


- Искуство је изузетно позитивно и видели смо како функционишу друге војске и мали смо прилику да видимо како ми стојимо и да нисмо много далеко од кадета из Руске Федерације. Сви смо, такође, задовољни што смо имали прилику да упознамо Москву – нагласио је кадет Златић.Медаљу, али и лепа искуства из Москве, такође је донела и кадет Мајда Козодер, студент четврте године Војне академије, освојивши бронзану медаљу у дисциплини 400 метара.

- Много сам задовољна такмичењем, али и што сам остварила лични рекорд. Када је реч о такмичењу, све је било организовано на врхунском нивоу, и такмичарски део и свечаност доделе медаља – наглашава кадет Мајда Козодер, изражавајући посебну захвалност Министарству одбране на прилици да учествују на таквом такмичењу и упознају престоницу Руске Федерације.

Због постигнутих резултата, министар одбране наградио је кадете учеснике такмичења у Москви седмодневним боравком у објектима Војне установе “Тара”.

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна