latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Злато и бронза за стрелце Војске Србије на Европском првенству

Злато и бронза за стрелце Војске Србије на Европском првенству

Припадници Спортске јединице Војне академије освојили су златну и бронзану медаљу у дисциплинама ваздушног оружја на 50. Европском првенству у стрељаштву, одржаном у пољском граду Вроцлаву.

Војни службеник Јасмина Миловановић, са женском екипом репрезентације Србије у чијем су саставу биле и Зорана Аруновић и Бобана Момчиловић Величковић, освојила је титулу шампиона Европе у дисциплини ваздушни пиштољ, а војни службеник Димитрије Гргић, са мушком екипом у чијем су саставу били и Дамир Микец и Душко Петров, освојио је бронзану медаљу у истој дисциплини.

Женска екипа надметала се за златну медаљу са домаћином првенства Пољском. До краја меча Србија је одржала предност и после три године паузе вратила је круну шампиона Европе. Мушка екипа репрезентације Србије бронзану медаљу освојила је у надметању са репрезентацијом Немачке.

Србија је учешће на 50. Европском првенству у стрељаштву завршила са пет освојених медаља - две златне, једна сребрна и две бронзане и тиме заузела друго место по броју освојених медаља, одмах иза репрезентације Руске Федерације која је такмичење завршила са седам освојених одличја.

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна